In momentul in care ai un program flexibil la locul de munca, in mod evident ar trebui sa te gandesti sa te inscrii la doua cursuri care iti vor putea fi extrem de utile pe viitor.
De exemplu ai putea opta pentru un curs inspector ssm, care se desfasoara pe durata a 40 de ore, si care vei observa in cele ce urmeaza ca iti va aduce numai beneficii.
Un asemenea curs ti se poate potrivi de minune mai ales in conditiile in care esti ales ca reprezentant al salariatilor in ceea ce priveste activitatile de securitate si sanatate in munca.
In cazul in care vei participa la un asemenea curs, vei acumula toate informatiile necesare in ceea ce priveste legislatia actuala, iar informatiile necesare iti vor fi predate in timpul cursului, pe cand activitatile practice vor fi efectuate pe baza unor simulari.
Daca vei alege sa urmezi un astfel de curs, in momentul finalizarii vei sustine un examen de absolvire, iar apoi vei intra in posesia certificatului de absolvire pentru ocupatia de Inspector in Domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca.
Pe langa acest certificat de absolvire vei mai intra si in posesia suplimentelor descriptive care atesta competentele pe care le-ai acumulat in urma efectuarii acestui curs.
Pentru a participa la un astfel de curs va trebui sa ai asupra ta cartea de identitate, apoi iti va trebui si certificatul de nastere dar si certificatul de casatorie sau decizia de divort daca este cazul.
Nu in ultimul rand, iti va trebui diploma de BAC pentru a te putea inscrie la un curs inspector ssm.
Finalizand cu succes un asemenea curs, vei fi competent in realizarea activitatilor de prevenire si protectie in cadrul firmei pentru care lucrezi.
Deasemenea, realizarea semnalizarii de securitate si/sau de sanatate la locul de munca este o alta competenta pe care o vei dobandi in urma finalizarii cursului.
Vei stii iarasi cum sa previi accidentele la locul de munca si vei stii si cum sa previri imbolnavirea profesionala daca vei participa la un astfel de curs.
Printre alte competente pe care le vei dobandi in urma participarii la un astfel de curs mai putem aminti dezvoltarea profesionala, competenta de a invata, planificarea activitatilor proprii sau competentele sociale si civice.
Ei bine, pe langa cursul de inspector ssm ai mai putea opta si pentru un curs formator. In urma finalizarii unui asemenea curs de formator vei invata cum sa pregatesti programul si stagiul de formare.
Un astfel de curs te poate ajuta pentru pregatira formarii practice, dar iti va fi de mare folos si in ceea ce priveste evaluarea programului si a stagiului de formare, sau evaluarea participantilor la formare.
Un astfel de curs dureaza doar 40 de ore, insa poate sa iti fie extrem de util la fel ca si cursul de inspector ssm de-altfel, asa ca ar fi indicat sa te inscri la ambele cursuri, si vei vedea cat de mult te vor ajuta aceste cursuri pe viitor.