Ce avantaje au paletii din plastic?

Share Button

Paletii sunt standuri portabile, orizontale si rigide care se folosesc pentru ambalarea marfurilor, pentru depozitarea marfurilor, pentru stivuirea marfurilor, pentru manipularea marfurilor si nu in ultimul rand, pentru transportul marfurilor.

Standardul european al paletilor este conformat prin stanta EUR, asa ca paletii care poarta aceasta stanta mau sunt cunoscuti si sub denumirea de EUROpaleti.

Cei mai multi paleti care exista sunt fara doar si poate cei din lemn, insa asta nu inseamna neaparat ca paletii din lemn sunt cei mai buni, sau ca nu exista si paleti realizati din diferite alte materiale.

Pe langa paletii din lemn exista deasemenea si europaleti plastic, dar se mai pot gasi si paleti din metal sau chiar paleti din hartie, iar aici trebuie mentionat faptul ca fiecare tip de material vine cu avantajele si cu dezavantajele sale.

ppt.ro

Dupa cum am mai spus, cei mai intalniti sunt paletii din lemn, iar acest lucru este cat se poate de firesc daca stam sa tinem cont de rezistenta pe care o au acesti paleti. Paletii din lemn sunt folositi de catre marile depozite precum depozitele Rewe sau Kaufland pentru transportul marfurilor spre magazinele lor.

Acesti paleti din lemn sunt atat de rezistenti incat pot sa sustina o greutate foarte mare, motiv pentru care sunt folositi chiar si pentru depozitarea si pentru transportul de BCA sau caramida, ori pentru depozitarea si transportul pavajului.

In ceea ce priveste rezistenta nu prea avem ce spune de rau despre paletii din lemn, insa acestia au si multe dezavantaje. Un prim dezavantaj care trebuie amintit este acela ca daca paletii se uda acestia devin mult mai greu dat fiind faptul ca lemnul absoarbe apa.

Tocmai acesta este si motivul pentru care paletii din lemn pot prezenta urme de mucegai. Un alt amanunt interesant este acela ca paletii din lemn trebuie sa fie si tratati foarte bine pentru a avea o durata de viata indelungata. Mai mult decat atat, paletii din lemn pot avea nevoie de reparatii odata cu trecerea timpului, insa au si avantajul de a nu costa foarte multi bani.

Tinand cont de toate aceste aspecte, cu siguranta din ce in ce mai multi producatori vor incepe incetul cu incetul sa isi indrepte atentia spre paleti din plastic.

In ciuda faptului ca paletii din plastic sunt aparent mai scumpi decat paletii din lemn, acestia sunt mult mai buni dat fiind faptul ca au o durata de viata indelungata si sunt de cea mai buna calitate.

Plus de asta, dupa cum am vazut, paletii din lemn au nevoie de diferite tratamente pentru a rezista in timp si totusi pot avea nevoie si de reparatii. In schimb, paletii din plastic sunt rezistenti si nu au nevoie de nici un tratament si de nici o reparatie.

Din punct de vedere economic, chiar daca sunt mai scumpi, paletii din plastic sunt ideali, deoarece nu necesita mentenanta, iar astfel odata achizitionati, acestia nu mai necesita alte cheltuieli, la fel ca si paletii din lemn.

watchshop.ro

Asadar, cu siguranta din foarte multe puncte de vedere, paletii din plastic sunt mult mai indicati decat paletii din lemn.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.