Acte necesare pentru transportul funerar

Share Button

Se stie faptul ca romanilor le place sa isi petreaca timpul liber si vacantele si concediile pe la mare sau pe la munte, asa ca este cat se poate de firesc faptul ca acestia sa plece din localitate de fiecare data atunci cand timpul le permite.

Unii aleg sa plece singuri, altii aleg sa plece insotiti de familie, unii aleg sa plece insotiti de prieteni, asa ca fiecare face ceea ce considera de cuviinta.

Unii aleg ca si mijloc de transport trenul sau autocarele, in timp ce unii pleaca cu masinile lor personale la mare sau la munte.

Din pacate insa, pe drum se pot intampla atat de multe nenorociri si se pot intampla atat de multe accidente, astfel incat dintre cei care pleaca in timpul liber cine stie pe unde, unii ajung sa isi piarda viata in accidente rutiere.

ppt.ro

Ei bine, cu siguranta intr-o astfel de situatie, familiile indoliate vor face tot ce le sta in putinta pentru a ajunge la fata locului si pentru a-si lua acasa persoana decedata pentru a o inmormanta.

Trebuie insa mentionat faptul ca in prezent lucrurile nu mai stau ca in trecut, atunci cand o persoana decedata putea fi transportata fara probleme in portbagajul unei masini Dacia 1301 combi.

Acum, pentru transportul persoanelor decedate, familiile indurerate trebuie sa apeleze la ajutorul firmelor care presteaza servicii de transport funerar.

In ceea ce priveste firmele care isi desfasoara activitatea in domeniul transportului funerar, trebuie mentionat faptul ca acestea trebuie sa respecte niste reguli pentru a transporta decedatii in conditii legale.

Asadar, pentru ca o firma care presteaza servicii de transport funerar sa poata transporta o persoana decedata, trebuie neaparat certificatul de deces, certificatul de imbalsamare, adeverinta de inhumare, avizul SAEPID (in functie de cat de mare este distanta parcursa).

Nu in ultimul rand, este importanta factura de transport sau contractul de prestri servicii incheiat cu familia indurerata.

Asadar, dupa cum se poate observa, familiile indrerate ale celor care au plecat dintre noi in lumea celor drepti, cu siguranta pentru a-si transporta persoanele decedate acasa pentru inmorantare, trebuie sa apeleze la serviciile firmelor de transport funerar.

Aceste firme, pe langa faptul ca se ocupa de transport, pot ajuta si in alte situatii, asa ca se pot ocupa de obtinerea certificatului de deces, sau pot veni cu fel si fel de solutii pentru familiile cu sufletul sfasiat de durere.

In ceea ce priveste pretul solicitat de o asemenea firma, cu siguranta acesta este diferit de la un caz la altul, in functie de distanta parcursa. Deasemenea, firmele respective pot veni si cu oferte in ceea ce priveste pretul sicrielor pentru transportul decedatilor.

watchshop.ro

In legatura cu firmele care ofera servicii de transport funerar, trebuie mentionat faptul ca acestea se pot ocupa chiar si de repatrierea persoanelor care au murit in strainatate, insa aici costurile cu siguranta sunt mult mai mari pentru ca discutam despre o distanta foarte mare care trebuie parcursa, si discutam deasemenea si despre anumite servicii care sunt necesare, precum obtinerea pasaportului mortuar de exemplu.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.