8 beneficii ale implanturilor dentare

Share Button

Dacă vă gândiți la implanturi dentare pentru a înlocui unul sau mai mulţi dinţi lipsă, este posibil să aveți câteva întrebări. Sunt implanturile cea mai bună opțiune? Implanturile dentare sunt scumpe? Sunteţi un candidat potrivit? Implanturile dvs. dentare vor arăta natural?

Am întocmit o listă cu ceea ce credem că sunt primele opt beneficii ale implanturilor dentare:

1. Implanturile dentare arată ca un dinte natural

Odată ce un implant dentar este montat cu dintele său protetic, rezultatul pare complet natural. Proteza dintelui se așează la același nivel cu linia gingiei, astfel încât nimeni nu va putea deosebi dinții adevărați de implanturi.

2. Implanturile dentare se comportă ca un dinte natural

Unul dintre cele mai mari beneficii ale implanturilor dentare este că se comportă ca dinții naturali, oferind o rezistență și o funcție de neegalat față de alte tipuri de proteze. Deoarece implantul dentar în sine este ancorat ferm în osul maxilarului, la fel ca o rădăcină naturală, acesta oferă stabilitate dintelui fals.

ppt.ro

3. Implanturile dentare pot preveni pierderea osoasă

Unul dintre efectele secundare ale pierderii unui dinte este că începeți să pierdeți masa osoasă în jurul locului dintelui lipsă. Acest lucru se datorează faptului că nu mai există o rădăcină acolo care să încurajeze osificarea/întărirea osului. Prin plasarea unui implant dentar în osul maxilarului, acesta stimulează creșterea osoasă printr-un proces numit osteointegrare. Acest lucru poate ajuta la prevenirea viitoarelor pierderi osoase.

4. Implanturile dentare vă susțin structura facială

Ca urmare a punctului 3 de mai sus, pierderea osoasă poate oferi persoanelor cu dinți lipsă un aspect îmbătrânit în jurul gurii, care continuă să afecteze structura întregii fețe. Ajutând la menținerea oaselor maxilarului puternice, implanturile dentare pot ajuta la păstrarea structurii feței.

5. Implanturile dentare sunt de lungă durată

La fel ca dinții naturali, cu îngrijirea potrivită, implanturile dentare au potențialul de a rezista toată viața.

6. Implanturile dentare sunt rentabile

Dacă ne uităm la costurile implanturilor dentare raportate la durata de viață, în comparație cu costurile altor restaurări care ar trebui înlocuite în mod regulat, atunci implanturile sunt surprinzător de rentabile. Odată ce implanturile au fost plasate cu succes, vă puteţi concentra pe prevenirea oricăror probleme viitoare.

7. Implanturile dentare nu vor limita ceea ce mâncaţi

Una dintre cele mai mari probleme asociate cu pierderea dinților sau purtarea protezelor dentare este că oamenii trebuie să renunţe la anumite alimente şi mâncăruri fie pentru că mușcătura lor este mai puțin eficientă, fie pentru că proteza dentară nu este suficient de stabilă pentru a mânca lucruri precum mere sau friptură. Cu implanturile dentare, majoritatea oamenilor pot să mănânce și să bea în mod normal.

8. Implanturile dentare îţi permit să mănânci, să vorbeşti şi să râzi cu încredere

Pierderea dinților și/sau purtarea protezelor dentare pot afecta adesea încrederea cuiva. A avea dinți lipsă poate afecta felul în care te simți când zâmbești, în timp ce purtătorii de proteze dentare spun adesea că își fac griji pentru faptul că proteza lor se mișcă atunci când vorbesc sau râd. Implanturile dentare sunt ținute în poziție de osul maxilarului și nu se vor mișca, astfel încât să vă puteți desfășura activitatea normală cu încredere deplină în zâmbetul dvs.

Pentru a afla mai multe despre beneficiile implanturilor dentare, faceţi o programare la cabinet stomatologic Dent Plus.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.