Cum poti alege perna perfecta?

Share Button

Dormitul suficient de multe ore si ca somnul este de calitate si odihnitor este esential pentru a va bucura de o sanatate buna.

Pentru a face acest lucru, multe elemente influenteaza, de la o buna igiena a somnului, controlul stresului si a avea o saltea si o perna potrivite pentru tine. Perna nu este mai putin importanta. Pentru a o alege pe cea potrivita trebuie sa tii cont de anumiti factori.

Ce perna sa alegeti in functie de postura atunci cand dormiti

Atunci cand decideti asupra unei perne sau a altuia, acesta este, fara indoiala, cel mai important factor, deoarece pentru a evita durerea cervicala, contractiile si chiar sforaitul si pentru a ajunge sa respirati corect, cel mai important lucru este ca capul, gatul si coloana vertebrala sunt aliniate. Pozitia in care dormim este decisiva.

ppt.ro

Cu fata in jos: Daca dormim pe stomac, cel mai bine este ca perna sa fie subtire (10 centimetri sau mai putin) si moale. O perna prea inalta nu va permite ca gatul sa fie aliniat cu coloana vertebrala si, daca este si greu, nu ne va lasa sa respiram corect, deci este probabil sa apara sforaitul. Latex – sau similare – este o optiune buna in aceste cazuri.

  • Cu fata in sus: In acest caz, atat grosimea, cat si duritatea pernei trebuie sa fie medii, intre 11-13 centimetri si care sa permita sustinerea cefei si a colului uterin bine fara a crea tensiune.
  • Pe partea laterala:Pentru a alege perna atunci cand dormim pe partea noastra,trebuie sa luam in considerare si alti factori, cum ar fi dimensiunea umerilor nostri. Chiar si asa, in general, trebuie sa ne uitam la unghiul format de barbati si gat, care trebuie sa fie de 90 de grade pentru a nu ne ridica cu torticolis. O fermitate medie – de exemplu, cea pe care o obtinem cu viscoelastic – functioneaza de obicei bine in toate cazurile, dar este mai bine sa incercati, deoarece mai multi factori influenteaza, cum ar fi greutatea capului. Poti opta pentru un  Set 2 perne 50×70 cm antimicrobiene si antifungice Somnomed.

In functie de tenul fizic si umeri

Dimensiunea noastra, in special cea a umerilor si a capului, influenteaza si atunci cand alegem o perna, mai ales daca dormim pe partea noastra.

  • Umar ingust. Persoanele cu ten mic ar trebui sa caute perne de dimensiuni mici sau medii si de fermitate medie sau usoara, cum ar fi spuma, spuma cu memorie sau sintetica.
  • Umarul mijlociu.Pentru persoanele care au un om obisnuit, pernele vascoelastice sunt ideale.
  • Om larg.In aceste cazuri, perna trebuie sa fieferma, densa si inalta, de aproximativ 15 centimetri.

Pentru a o calcula mai precis, exista o formula care consta in masurarea distantei dintre capatul umarului si fata, unde este urechea). Rezultatul ar trebui sa adauge intre 2 si 4 cm. in functie de duritate.

Ca si in cazul saltelelor, aproximativ vorbind, oamenii robusti ar trebui sa caute o mai mare fermitate si cele mici, o mai mare lejeritate sau adaptabilitateatat in inaltime, cat si in materiale.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.