Tu stii care sunt cele mai mari beneficii ale alergatului ?

Tu stii care sunt cele mai mari beneficii ale alergatului ?

0 Shares
0
0
0

Cu totii stim cat de importanta este miscarea pentru sanatatea organismului nostru . Fie ca mergem pe jos , fie ca alergam , fie ca executam alte exercitii , miscarea trebuie sa faca parte din rutina noastra zilnica .

Astazi am ales sa  vorbesc despre beneficiile alergatului pe banda si sa va prezint un magazin specializat in comercializarea de produse de fitness , foarte apreciat in tara noastra , si anume www.expertfitness.ro . Recomand tuturor acelora dintre dumneavoastra care doresc sa isi achizitioneze o banda de alergat de cea mai buna calitate la un pret corect sa apeleze la acest magazin online .

[adsenseyu1]

Pentru mai multe informatii te invit sa accesezi chiar acum http://www.expertfitness.ro/benzi-de-alergat .

1. Imbunatateste sanatatea mentala . In timpul alergatului organismul secreta hormoni , acele substante care te ajuta sa ai o stare de spirit pozitiva si implicit o mai buna sanatate mentala  . S-a demonstrat stintific ca persoanele care respecta un program de alergat sunt mult mai optimiste , mult mai energice si au mai multa pofta de viata . Pe langa toate acestea , alergatul ajuta la alungarea starilor de stres intensifucand in acelas timp starile de  fericire .

2. Are un  rol semnificativ in prevenirea astmului. Stiai ca alergatul are un rol foarte important in mentinerea si imbunatatirea sanatatii plamanilor si a bronhiilor? Ei bine, specialistii in domeniu au demonstrat ca alergatul diminueaza afectiunile respiratorii, cauza principala a astmului .

3. O mai buna circulatie a sangelui . Alergatul ajuta corpul sa produca mai mult sange pentru a suplini necesitatile acestuia in timpul efortului . Deoarece scade nivelul de cholesterol si echilibreaza nivelul tensiunii arteriale , alergatul reduce cu pana la 4.5% riscul aparitiei afectiunilor cardiace .

4. Imbunatatirea activitatii sistemului imunitar . In timpul efortului fizic se deschid un numar foarte mare de capilare . Aceste capilare sunt responsabile de oxigenarea si nutritia tesuturilor , protejand astfel organismul impotriva bolilor .

5. Arderea caloriilor . Chiar daca la inceput alergatul se poate dovedi o activitate extrem de dificila , dupa o perioada , cand corpul tau incepe sa se obisnuiasca cu efortul fizic , o sa descoperi beneficiile . Alergatul nu numai ca te mentine in forma ci te ajuta sa iti mentii sanatatea corpului . Stiai ca in timpul unei ore de alergat elimini intre 705 si  865 de calorii ?

6. Buna functionare a sistemului muscular . Alergatul are un rol foarte important in tonifierea sistemului muscular . Chiar daca in primele zile ted or muschii , in timp durerea o sa dispara iar rezultatele o sa inceapa sa apara .

7. Intarirea sistemului osos . Pe parcursul alergarii , organismul uman transmite minerale esentiale sistemului osos , protejand astfel oasele in momentele de stres . O structura osoasa fragila poate conduce la aparitia unor afectiuni extrem de serioase , precum osteoporoza . In timpul alergarii oasele sunt puse in miscare astfel scade foarte mult riscul aparitie osteoporozei .

[adsenseyu1]

8.    Minimizeaza riscul aparitiei accidentarilor . Alergatul ajuta foarte mult procesul de intarire a ligamentelor si tendoanelor .

9.    Sporeste increderea in sine . Chiar daca pare inredibil , alergatul te ajuta sa ai mai multa incredere in tine , sa comunici mult mai usor cu cei din jurul tau . Cu alte cuvinte , o persoana care  respecta un program de alergat detine un foarte bun control al vietii sale .

10.    Scade considerabil riscul aparitiei diabetului . Studiile de specialitate au demonstrat ca persoanele care alearga in mod constant prezinta un risc de aparitie a diabetului cu pana la 12.1% mai mic decat persoanele care nu fac miscare .

Alte stiri actuale :

1. Cum este bine de facut: Primii pasi in… jogging
2. Dragobete Gone Running. 5 km de alergare în Parcul Tineretului
3. „Alba Iulia City Race” alearga in cealalta capitala
4. Andreea Timofei, trei medalii dintr-un foc şi progres personal neaşteptat
5. Așa arată un supermodel: Heidi Klum, la 40 de ani mai în formă decât la 20!

0 Shares
You May Also Like