De la aparitia primei biciclete pana in prezent

Share Button

Astazi ne putem bucura de o gama variata de biciclete, fie ca sunt biciclete copii ieftine, fie biciclete pentru adulti ieftine sau sunt biciclete pentru copii si pentru adulti la preturi mari. Insa, pentru ca bicicleta sa fie astazi disponibila intr-o gama diversificata de forme si culori, a parcurs un drum lung, de la aparitia primei biciclete pana in prezent.

Prima bicicleta a fost inventata de baronul german Karl Drais von Sauerbronn, numita “masina de alergat”. Aceasta a fost prezentata pentru prima data in anul 1818 si era construita din lemn si nu avea pedale.

[adsenseyu1]

De la aceasta aparitie, urmatorul vehicul pe doua roti a fost intalnit in anul 1865 si era dotat cu pedale aplicate direct pe roata din fata. Acesta a fost numit velociped si a fost construit initial din lemn, urmand apoi sa fie echipat cu o banda de metal pe doua roti. Utilizatorii sai nu se puteau bucura de o plimbare extrem de confortabila.

ppt.ro

In anul 1870 a aparat o bicicleta cu o roata foarte mare in fata si cu o roata mai micuta in spate, iar pedalele erau atasate pe roata din fata. La aceasta a fost utilizat pentru prima data cauciucul cu spite, fiind primul model care a fost numit bicicleta.

Bicicleta cu trei roti a aparut pentru a oferi femeilor posibilitatea de a se plimba cu bicicleta in siguranta, deoarece aceasta avea 2 roti in spate. Astfel, riscul de a se rasturna, datorita greutatii crescute in partea din fata cauzat de roata mare din fata a fost eliminat.

Un alt model inventat a fost bicicleta cu roata mai mare in spate, insa in anul 1887 si-a facut aparitia bicicleta cu rotile egale si pedale legate prin lant, alaturi de pneuri in loc de cauciuc. Datorita cresterii cererilor de biciclete, aceasta a fost imbunatatita.

Capatand o importanta crescuta, anul 1916 a fost numit anul revolutionar al bicicletei, deoarece a fost anul in care s-a infiintat compania Arnold& Schwinn. Dupa alte aparitii inedite in domeniul bicicletelor, incepand cu anul 1933, odata cu introducerea unor camere speciale la pneuri, isi fac aparitia biciclete pentru copii, iar un model destinat celor mici este “soimul Negru”, acesta fiind prezent pe piata bicicletelor de copii pana in anul 1950.

[adsenseyu1]

Bicicletele pentru copii cunosc si ele o evolutie importanta, devenind mai aerodinamice si fiind concepute din materiale usoare, precum crom si alumiu. De asemenea, intalnirea mai multor viteze la biciclete a fost posibila intre anii 1960-1970.

Astazi bicicletele asigura un confort crescut celor care se bucura de plimbarile pe doua roti, iar gama diversificata de biciclete fac posibila alegerea modelului potrivit pentru fiecare adult si copil. Pentru copii pot fi achizitionate biciclete copii ieftine de pe site-ul www.alkids.ro, care ofera o gama diversificata de biciclete pentru copii, pentru fiecare categorie de varsta.

Bicicletele de pe site-ul www.alkids.ro pot fi alese in functie de inaltimea si greutatea copilului dumneavoastra, fiind disponibile si biciclete fara pedale, destinate incepatorilor.

Cu o evolutie ce s-a desfasurat pentru aproape doua secole, bicicleta este o modalitate cat mai placuta de a face miscare si de a ne mentine sanatosi, iar pentru cei mici reprezinta o modalitate cat mai distractiva de petrecere a timpului, fiind pentru unii copii, jucaria preferata.

 

Citeste mai multe despre biciclete :

1.Cum sa oferi primele lectii de mers pe bicicleta?
2.Cum sa va orientati in ”JUNGLA” modelelor de biciclete copii ?
3.ALEGEREA BICICLETEI POTRIVITE PENTRU COPII
4.Alegerea corecta a marimii bicicletei
5.Bicicleta-un cadou potrivit la orice varsta

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.