Touchscreen-ul telefonului tau reprezinta componenta esentiala cu ajutorul careia ii poti spune smartphone-ului ce trebuie sa faca. Un touchscreen pentru telefon trebuie pastrat cu grija si curatat periodic daca vrem ca telefonul nostru sa aiba o viata cat mai indelungata.
Vom vorbi in continuare despre ce presupun cele doua tipuri de touchscreen-uri prezente in titlu si care sunt diferentele dintre acestea.
Smartphone-urile au devenit din ce in ce mai populare in randul consumatorilor odata cu mijlocul anilor 2000. Acestea functioneaza ca mici calculatoare portabile, furnizand apeluri vocale, apeluri video, mesaje text, navigare pe internet mobil, stocare media, streaming, servicii de e-mail si o mare varietate de jocuri si aplicatii.
Cei care se gandesc sa achizitioneze un smartphone pentru prima data vor dori sa investigheze optiunile touchscreen-urilor prezente pe diferitele smartphone-uri. Vom urmari in continuare care sunt principalele diferente dintre cele doua tipuri primare de ecrane tactile: touchscreen-urile rezistive si cele capacitive.
Touchscreen-urile rezistive
Touchscreen-urile rezistive sunt utilizate pe unele smartphone-uri si tablete. Cateva exemple de dispozitive care folosesc acest tip de touchscreen includ: LG Optimus, LG GW 620, Nokia N 97 mini, Nokia N 900, Soni Ericsson Vivaz si lista poate continua. Touchscreen-urile rezistive functioneaza datorita presiunii exercitate de stilou, deget, unghie sau oricare alt obiect dur.
Cu toate ca acest tip de tehnologie poate fi unul foarte precis, acesta este folosit adesea la smartphone-urile mai putin performante din cauza lipsei de functionalitate multi-touch. Utilizatorii pot atinge ecranul cu mai mult de un deget sau stilou, insa ecranul va recunoaste doar primul obiect cu care a intrat in contact.
Intelegerea tehnologiei rezistive
Ecranele rezistive prezint un design cu dublu strat. Intre cele doua straturi exista un spatiu ingust care poate fi umplut cu aer sau micropuncte ca material rezistiv. Atunci cand utilizatorii doresc sa faca o selectie pe ecran, degetul lor apasa stratul superior pe stratul de baza creand un circuit.
Deoarece ambele straturi incorporeaza grile de linii intersectate, smartphone-ul utilizeaza coordonatele X si Y pentru a indica locatia exacta a oricarei surse de presiune si actioneaza corespunzator. Presiunea declanseaza tehnologia interioara a ecranului si apoi comunica semnalul de intrare adecvat catre procesorul smartphone-ului, care declanseaza evenimentul sau actiunea pe care utilizatorul intentioneaza sa o initieze. Intregul proces are loc aproape instantaneu.
Touchscreen-urile capacitive
Touchscreen-urile capacitive ale smartphone-urilor ofera posibilitatea utilizatorilor de a controla ecranul cu o simpla atingere a degetului. Unele dintre cele mai populare smartphone-uri care utilizeaza tehnologia capacitiva sunt: Apple iPhone 3 GS, iPhone 4, Samsung Galaxy S si Samsung Wave.
Intelegerea tehnologiei capacitive
Tehnologia capacitiva este utilizata la realizarea diferitilor senzori, insa este cunoscuta consumatorilor prin aparitia sa la touchscreen-urile smartphone-urilor si tabletelor de calitate inalta sau de ultima generatie. Senzorii capacitivi utilizeaza capacitatea naturala a corpului uman, care consta in abilitatea acestuia de a stoca si de a conduce o sarcina electrica minima.
Corpul uman este capabil de a stoca pana la cativa zeci de kilovolti. Atunci cand corpul este neobisnuit de incarcat, individul va primi un soc mic dupa atingerea unui obiect conductor. Dupa aceea, corpul va reveni la capacitate normala.
Pe un ecran de smartphone, atingerea umana intrerupe campul electrostatic al ecranului, trimitand un semnal procesorului care se afla inauntrul telefonului. Atunci cand primeste semnalul, procesorul initiaza actiunea corespunzatoare indicata de utilizator.
Pentru mai multe detalii cu privire la diferitele tipuri de touchscreen-uri pentru telefon accesati http://www.magazingsm.ro/touchscreen-uri-telefoane-253 .