Spalatorul cu presiune sau curatitorul cu presiune, dupa cum se poate deduce din insasi denumirea atribuita, prin exploatarea presiunii si a debitului de apa, reuseste sa inlature orice tip de mizerie, chiar si cea incrustata. Se poate utiliza cu succes incepand de la domeniile industriale, pana la cele domestice.
Ce este acest spalator cu presiune ?
Spalatorul cu presiune este o unealta de curatare, utilizat indeosebi in domeniile industriale, datorita capacitatii de inlaturare a murdariei in timp scurt, de pe suprafete intinse si dificile. Se poate folosi atat pentru suprafetele interne, cat si pentru cele externe (pardoseli, ziduri, scari, acoperisuri). Apa, datorita presiunii, care in cazul aparatelor profesionale ajunge la 500 bari, este in masura sa indeparteze toate tipurile de mizerie (praf, reziduuri, mucegaiuri, muschi, etc.).
Curatitorul cu presiune este dotat cu o lance si diferite tipuri de duze. Fiecare model asigura si garanteaza o anumita presiune a apei. O presiune mai ridicata echivaleaza cu o curatare mai eficienta, intr-un timp mai scurt. Poate functiona cu apa calda sau apa rece, in combinatie sau nu cu diverse tipuri de detergenti. Motorul, in functie de model sau marca, poate fi electric, diesel sau pe benzina.
[adsenseyu1]
Caracteristicile spalatorului cu presiune
Categoriile existente pe piata difera de la un producator la altul. Inainte de alegerea curatitorului care sa va indeplineasca cel mai bine cerintele, trebuie sa aveti in vedere anumite caracteristici: greutatea fara accesorii, debitul transportat, presiunea, temperatura maxima de alimentare, consumul energetic, etc.
Pornind de la pretul de achizitie, spre exemplu, un spalator cu presiune economic, care costa in jurul a 300-400 lei, poate atinge un nivel de presiune scazut, de 100-150 bari. Prin urmare, varianta economica nu este recomandata intrebuintarilor profesionale, ci mai mult utilizarilor casnice.
Daca presiunea, masurata in bari, reprezinta forta de iesire a apei din duza, debitul, masurat in litri pe ora, o alta caracteristica importanta, exprima volumul de apa pe care pompa reuseste sa o furnizeze intr-o ora. Un motor mai mare echivaleaza cu un debit si presiune mai mari dar totodata si cu o greutate si dimensiuni net superioare.
In orice caz, pentru alegerea unui curatitor eficient, trebuie tinut cont de debitul de apa si de presiunea maxima atinsa la iesirea din duza. Daca se alege un curatitor dotat cu roti, acestea facilitand transportul, desigur ca greutatea si dimensiunile nu mai reprezinta o problema pentru o manevrabilitate facilitata.
Tipuri de spalatoare cu presiune
Variantele comercializate se pot imparti in doua categorii:
• cu apa rece, care sunt si cele mai raspandite,
• cu apa calda, gandite anume pentru utilizarile profesionale.
Utilizate adesea si in sectorul constructiilor, spalatoarele cu apa rece isi datoreaza eficienta presiunii crescute de iesire a apei, care permite inlaturarea murdariilor. In asemnea cazuri, lipsa apei calde nu constituie un inconvenient, masinariile reusind sa-si faca treaba in egala masura.
[adsenseyu1]
Fara sa utilizeze presiuni elevate, ce ar putea deteriora suprafetele ce urmeaza spalate, curatitoarele cu apa calda au avantajul de a nu avea un efect abraziv. In plus, o temperatura elevata permite inlaturarea facilitata a mizerie si totodata degresarea suprafetelor, pentru o igienizare corespunzatoare.
Cum sa achizitionati un curatitor cu presiune?
In prezent, mediul online ofera posibilitatea cumpararii oricarui bun, stand comod in fotoliu si privind monitorul computerului personal, chiar si a unui spalator cu presiune. Fapt demonstrat de website-ul companiei Epinvest, care va faciliteaza parcurgerea vitrinei virtuale, cu doar un click de mouse.
Aici veti putea gasi orice echipament aveti nevoie, incepand de la echipamente de incalzire, utilaje de curatare, utilaje constructii Buzau si pana la accesorii, aparate de sudura sau generatoare.
1. Curatenie pe malurile canalului Bega de Ziua Timisoarei
2. Rosal Cluj, partener de curăţenie la Festivalul Peninsula 2013
3. Curatenie si dezinfectie de 3 milioane euro
4. Domeniul construcţiilor: mai transparent dar mai scump, la cererea UE
5. Managerii estimeaza cresteri in comert si constructii si stagnare in industrie si servicii