Ce este un server dedicat ?

Share Button

Site-ul www.clausweb.ro va pune la dispozitie o serie de pachete cu servere dedicate foarte atractive ce vin echipate fie cu un sistem de operare Linux fie cu un sistem de tip Windows si cu licenta Cpanel / WHM in functie de ceritele clientilor .
Aceste servere necesita un timp de configurare care insa nu depaseste 48 de ore .

Pentru inceput as dori sa va prezint ceea ce iseamna un server pentru ca mai apoi sa descoperim ce sunt serverele dedicate .

O masina server inseamna un calculator special ce functioneaza 25 h/zi , 7 zile/saptamana pe care ruleaza programe de tip server . Este important de precizat ca nu este un calculator normal ca cel pe care il avem cu totii acasa .

[adsenseyu2]

ppt.ro

Un asfel de aparat de cea  mai buna calitate trebuie sa indeplineasca anumite standarde , printre acestea se numara :

  • Sa aiba o capacitate de calcul foarte avansata ;
  • Sa ofere o fiabilitate majora avand in vedere ca functioneaza in regim non-stop ;
  • Sa ofere alternative pentru situatiile in care ceva se defecteaza , spre exemplu doua surse de alimentare ;
  • Consum minim de energie electrica ;
  • Sa beneficieze de un sistem hardware intern care sa ofere posibilitatea inlocuirii anumitor piese fara a fi necesara oprirea intregului sistem ;
  • Sa fie astfel conceput pentru a fi capabil sa administreze foarte bine domeniul ocupat .

Un astfel de computer functioneaza in baza unui sistem de operare , sistem al carui principal rol este administrarea si coordonarea resurselor hardware . Cele mai utilizate sisteme de operare utilizate pe servere sunt : Linux , Solaris , BSD , UNIX si Windows Server .

Cu totii utilizam aceste asa numite servere , poate fara ca sa ne dam seama de asta propriuzis . Cele mai utilizate servere de catre publicul larg sunt : server web , server e-mail , server baza de date , server FTP si server DNS .

Mediul online are la baza o structura client-server . Un numar de ordinul miloanelor de servere sunt utilizate in fiecare moment la nivel mondial de miliarde de utilizatori .

Cu siguranta a-ti auzit vorbind-use despre termenul de server dedicat .

Ce este un astfel de server ? Ei bine raspunsul este unul foarte simplu si anume un server dedicat este un server inchiriat in totalitate unui singur client care are astfel posibilitatea de a exploata capacitatea serverului la maxim .

[adsenseyu2]

Printre avantajele unui astfel de server se numara performante la standarde mai inalte , sunt mult mai rapide si mai puternice in comparatie cu un VPS , Virtual Private Server .

Avantajul utilizarii unui server dedicat este controlul total exercitat asupra acestuia astfel ca , clientul poate opta pentru anumite soft-uri , sisteme de operare fara a fi influentat de provider.

Pretul inchirierii unui atfel de server oferit de Clausweb.ro variaza intre 125 si 300 de euro pe luna . Acest pret este influentat de spatiul oferit , trafic si costul licentei pentru anumite programe auxiliare .

Acest site va mai pune la dispozitie si o gama de servere semi-dedicate care de obicei sunt inchiriate unui numar de 3-4 maxim 6 clienti / server ( depinde de capacitatea hardware a server-ului ) . Pretul unui astfel de server semi-dedicat nu depaseste jumatate din costul unui server dedicat .

Pentru mai multe informatii vizitati Clausweb.ro !!!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.