Sifon de pardoseala inox pentru solicitari medii

Share Button

In momentul in care vorbim despre construirea unei locuinte de tip unifamilial, cu  incarcari si cerinte structurale destul de reduse, procesul de dimensionare si construire pare a fi unul foarte facil. In teorie, lucrurile sunt adevarate, insa in practica ne putem lovi de cateva aspecte care ne-ar putea pune anumite probleme, mai ales daca informatiile din proiect nu sunt gestionate corespunzator si in cazul transpunerii in fapt a acestora.

Gurile de scurgere fac parte din categoria de lucrari de instalatii la care trebuie sa fim foarte atenti atunci cand suntem in plin proces de construire a unei structuri. Pentru ca asigura colectarea apelor reziduale si pentru ca ulterior le conduce catre tevile de evacuare, un sifon pardoseala inox trebuie dimensionat astfel incat acesta sa preia in cele mai bune conditii apele menajere rezultate in urma folosirii instalatiilor sanitare.

Pe langa colectarea apei ce provine din utilizarea obiectelor sanitare (dus, cada sau lavoar), unii oameni apeleaza la un sifon pardoseala inox pentru colectarea apelor ce provin din utilizarea masinii de spalat. Asadar, aceste guri de scugere trebuie alese in deplina cunostinta de cauza astfel incat apa provenita din procesele uzuale de spalare sa nu reprezinte o problema.

Tocmai de aceea, ne-am propus o trecere in revista a celor mai des folosite astfel de produse, pe care in mare masura le puteti gasi in site-urile de profil precum www.sifoaneinox.ro, la preturi deosebit de accesibile.

ppt.ro

[adsenseyu1]

Unul dintre cele mai folosite sifoane de pardoseala este cel cu descarcare verticala, diferenta intre acesta si cel cu descarcare orizontala constand intr-un cot cu care cel din urma vine dotat si care practic asigura scurgerea in mod lateral, orizontal fata de planul cladirii.

Unul dintre cele mai bune sifoane de scurgere cu incarcare verticala este modelul KSD, un model al carui compozitie este in totalitate formata din otel, fara prezenta unor alte aliaje in continutul acestuia. Produsul este destinat utilizarii in cazul blocurilor de locuinte sau in cazul cladirilor de locuit de categorie mica sau medie si permite evacuarea unui debit mediu de apa.

In functie de modelul ales, acesta poate beneficia de mai multe tipuri de gratare, printre care si de cel special in ceea ce priveste obtinerea unei suprafete antiderapante, pentru a ne proteja de influenta mediului umed asupra stabilitatii noastre din punct de vedere gravitational. Sita de protectie este din material inoxidabil si permite retentia anumitor obiecte a caror trecere trebuie sa fie impiedicata.

Inaltimea unui sifon de scurgere este redusa, iar ca dimeniuni produsul se regaseste in varianta de150 milimetri lungime si 150 milimetri latime sau 200 milimetri lungime si 200 milimetri latime, in functie de optiunea fiecarui utilizator in parte.

In cazul gurilor de scurgere din otel cu descarcare orizontala lucrurile stau in mare cam in acelasi mod ca si in cazul precedent. Dimensiunile sunt asemanatoare gurilor de scurgere cu descarcare verticala, cu diferenta ca aceste tipuri de sifoane beneficiaza de un cot de scurgere lateral, drept pentru care mai poarta uneori denumirea de scurgeri cu iesire laterala, necesare acolo unde specificatiile proiectelor o cer, datorita lipsei de spatiu, sau din cauza modului de dispunere structurala a elementelor.

Ambele variante de produse sunt detasabile si permit dezasamblarea sitei in scopul curatarii sifoanelor de scurgere, astfel incat acestea sa asigure un maxim de siguranta si igiena.

Deasemenea, acestea vin dotate si cu flansele speciale de prindere, necesare in scopul unei hidroizolatii ulterioare, astfel incat infiltratiile sa nu mai reprezinte un pericol. In cele din urma putem mentiona si faptul ca gurile de scurgere au prevazut si sistemul de garda anti-miros, astfel incat sa putem evita aparitia mirosurilor neplacute specifice, ce se datoreaza utilizarii acestor tipuri de instalatii.

Foarte important este si faptul ca toate aceste produse sunt certificate din punct de vedere european, indeplinind normele CE de utilizare, astfel incat pot fi folosite fara grija in depline conditii de siguranta.

[adsenseyu1]

Mai multe detalii despre aceste tipuri de produse puteti gasi pe site-urile de profil ale companiilor specializate. Kesmet Romania este cel mai mare distribuitor al acestor produse si va poate sta la dispozitie in cazul in care sunteti nevoiti sa alegeti sifonul potrivit din aceasta gama de produse.

Pentru acesta, o simpla vizita printre multitudinea de modele de pe site-ul www.sifoaneinox.ro  se poate dovedi a fi foarte utila, mai ales avand in vedere faptul ca alegerea corecta a sifonului de pardoseala si amplasarea acestuia conform specificatiilor tehnice, ne poate scuti de costuri ulterioare aferente manoperei de montaj, in speta de cele ce tin de spargerea si refacerea sapei incaperii.

Alte stiri actuale :

1. Un decor care isi “inlantuie” vizitatorii
2. Reţeta succesului în construcţii
3. L-a înghiţit pardoseala, într-un moment de neatenţie
4. Investiţii în energie “verde” la Alba: Parcuri fotovoltaice şi instalaţii eoliene, între cost şi eficienţă

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.