Multe persoane se intreaba adesea despre conservarea gelurilor UV. Prin urmare, am decis sa raspundem la intrebari, deoarece este, desigur, important sa te asiguri ca le pastrezi pentru utilizare si redare optime.
Cum sa-ti depozitezi corect gelurile UV?
Aceste materiale fotosensibile trebuie pastrate intr- un loc intunecat, cu o temperatura intre 5° si 25°C. Vascozitatea materialelor poate fi modificata in functie de variatiile de temperatura. Acesta este motivul pentru care vara cand este caldura mare, gelurile tind sa se subtieze, iar iarna tind sa se ingroase.
Depozitarea slaba poate afecta calitatea unui gel UV All Season, 3 in 1 rezistent, Thick Clear, 56 g. Daca ar fi expus la temperaturi prea scazute pentru o perioada lunga de timp, este foarte posibil ca aceste geluri sa se degradeze si sa nu mai reactioneze corespunzator.
Recomandari pentru o mai buna conservare a gelurilor tale UV All Season
In timpul aplicarii unui gel UV, ai grija sa nu fii prea aproape de lumina de polimerizare sau de fereastra. Intr-adevar, risti sa intaresti foarte repede materialul, care va deveni inutilizabil.
Containerele trebuie tinute bine inchise, de preferinta in intuneric (sau bine ferite de lumina) si intr-un loc bine ventilat.
De asemenea, gelurile UV trebuie ferite de frig, motiv pentru care nu se recomanda pastrarea lor la frigider pe vremea calda.
Dupa utilizare, nu uita sa cureti bine marginea borcanelor de gel UV All Season pentru a preveni revarsarea acestora.
Consultati pictogramele de pe recipient. Poti gasi:
- un borcan cu capacul usor deschis in care se afla un numar si litera M, care reprezinta numarul de luni in care produsul poate fi folosit dupa deschidere.
- o clepsidra care indica cat timp produsul isi poate pastra functia si natura. Dupa perioada maxima de depozitare, este posibil ca produsul sa nu-si mai indeplineasca pe deplin functiile.
Poate un gel sa devina inutilizabil?
In general, este mai bine sa eviti depasirea prea mult timp a limitei de timp indicate de marcaj. Daca ai indoieli, poti determina cu usurinta daca un produs mai poate fi folosit sau nu.
Pune-ti urmatoarele intrebari:
- S-a schimbat textura, consistenta produsului?
- Intarirea, polimerizarea este mai lunga sau incompleta?
- Produsul arata diferit? Nuanta este schimbata?
- Este prinderea optima?
Daca problema se intalneste dupa termenul de valabilitate maxim, este mai bine sa arunci gelurile la gunoi decat sa risti o infectie sau o reactie alergica.
Cu toate acestea, daca este observat la scurt timp dupa deschidere, contacteaza furnizorul si descrie-i problema ta. Ti se va cere: numarul lotului de pe eticheta borcanului sau returnarea produsului pentru analiza.
Iti reamintim ca utilizarea acestor produse necesita pregatire profesionala. Mergi la un salon de pregatire a unghiilor de calitate pentru a obtine toate cunostintele de care ai nevoie pentru a te specializa ca tehnician de unghii.
Este bine de stiut ca fiecare profesionist este responsabil pentru produsele pe care le foloseste, motiv pentru care este esential sa lucrezi cu un brand care sa respecte standardele europene.
1 comment
Foarte bine explicat, multumesc pentru informatie!
Comments are closed.