Sfaturi utile pentru a realiza corect o pagina web buna pentru SEO

Share Button

Este clar ca avem nevoie de utilizatori pentru a se abona, a descarca continut si pentru a ne furniza datele pentru a avea o baza buna de inregistrare, dar daca abuzam de stimuli, putem crea respingerea, facand dificila sarcina principala, si anume citirea continutului.

Daca facilitam citirea, iar continutul este de calitate, vom trezi interesul utilizatorului. Eventual, este important sa va reamintim ca asa puteti face utilizatorii sa revina la site-ul vostru.

Nu uitati rolul fiecarei pagini

Asa cum am comentat in punctul anterior, scopul unui utilizator de a accesa o postare este sa-l citeasca, sau cand intra pe o pagina de contact este sa ne trimita un mesaj sau sa stim unde suntem fizic, asa ca cu fiecare dintre paginile site-ului nostru .

ppt.ro

Este foarte important sa ne amintim acest punct, pentru ca  uitam de multe ori obiectivul si vrem sa obtinem totul la proiectarea continutului si structurii.

Incercati sa nu frustrati utilizatorul

Avalansa cu ferestre pop-up la momente neadecvate impiedica obiectivul utilizatorului (cum ar fi citirea unui articol) prin incercarea de a impune anumite actiuni care ne intereseaza (cum ar fi clic pe un CTA). De aceea trebuie sa incercam sa folosim bunul simt pentru a obtine un echilibru adecvat cu interesul ambilor.

Si este faptul ca o experienta proasta sau o saturatie a actiunilor poate insemna o respingere a utilizatorului de pe site-ul nostru, astfel incat am putea pierde un viitor client sau conducator. Evitati! Mai bine va concentrati sa cumparati  unelte seo achizitionate in grup.

Adaugati un nivel de inteligenta

Cand vorbim despre adaugarea de informatii, ne referim la utilizarea informatiilor pe care le avem pentru a incerca sa aratam, in locul potrivit si la momentul potrivit, informatii relevante pentru fiecare utilizator. Iata cateva exemple simple:

Evitati afisarea unui formular de abonament daca utilizatorul este deja abonat

Un bun exemplu de adaugare a unui nivel de inteligenta in modul in care interactionam cu utilizatorul este evitarea afisarii unui formular de abonament unui utilizator care este deja abonat. Cu spatiul pe care il castigam, va putem arata diferite informatii concentrate asupra unui utilizator mai loial.

Dozare si sa aveti rabdare in colectarea de informatii

Nu incercati sa colectati toate informatiile pe care le doriti de la un utilizator intr-un singur formular, daca aceasta inseamna ca trebuie sa completati unul cu mai mult de 5 campuri.

Fiti rabdatori si plini de resurse pentru a va solicita informatiile intr-un mod pas cu pas si … evitati sa solicitati din nou informatii deja pe care le aveti!

Segmentati utilizatorii pentru a afisa mesaje mai eficiente

Datorita cookie-urilor din browsere putem recunoaste un utilizator atunci cand este pe site-ul nostru. Acest lucru ne permite sa ne concentram mai bine asupra mesajelor si actiunilor pe care intentionam sa le facem pe baza segmentului bazei noastre de date gasite.

De exemplu, un utilizator care ne viziteaza pentru a doua oara nu va fi acelasi cu un utilizator care a vizitat mai multe luni site-ul, este abonat la blog si a descarcat si un anumit continut, oferindu-ne informatii precum varsta sau profesia. In loc sa va concentrati strategiile intr-un mod generic, incercati sa incercati mai precis.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.