5 sfaturi pentru alegerea usii de garaj

Share Button

Pentru cei mai multi dintre noi, construirea si renovarea pot fi experiente destul de stresante,in special atunci cand vine vorba despre stabilirea unui buget.

De asemenea, atunci cand cautam o usa garaj trebuie sa alegem materialul din care aceasta este confectionata, caci exista o mare varietate din care se poate alege.  Daca vei tine cont de cateva sfaturi, atunci nu va fi deloc dificil sa alegi modelul potrivit de usa de garaj.

  1. Incepe cu alegerea materialului

Nu este o exagerare ca usile sectionale de garaj vin intr-o gama foarte diversa de materiale, iar printre cele mai cunoscute sunt acelea de otel.

Aceste usi sectionale de garaj din otel sunt formate din mai multe sectiuni, cunoscute sub numele de panouri sandwich si sunt construite in general din 2 placi de otel cu spuma poliuretanica intre ele. Aceste panouri vin in diverse variante diferinte, astfel incat sa poti gasi ceea ce este pe gustul tau.

ppt.ro

Usile sectionale din lemn sunt alcatuite din panouri izolate, iar partea din fata a acestora este acoperita cu lemn.

Exista la aceste modele de usi de garaj posibilitatea de a alege intre placi verticale pentru a crea un stil retoric sau lamele verticale, daca se prefera un stil modern si elegant. Trebuie insa sa tii cont de faptul ca lemnul necesita intretinere.

Exista si o alta categorie de usi de garaj, acestea putand fi personalizate in functie de dorintele fiecaruia. Acestea pot fi realizate din diverse materiale, precum compozit, aluminiu sau altele.

  1. Decide-te asupra culorii

Zilele in care nu se putea alege decat dintr-un numar limitat de culori sunt de mult apuse, caci in zilele noastre usile de garaj pot fi vopsite in oricare dintre culorile RAL.  De asemenea, acum se poate alege aceeasi nuanta atat pentru ferestre, cat si pentru usa de garaj, caci producatorii au facut posibil acest lucru.

  1. Personalizeaza usa de garaj cu diverse optiuni

In unele cazuri, lumina naturala este o necesitate, de aceea, este necesar ca atunci cand se alege usa de garaj, aceasta sa aiba montate si ferestre. Ferestrele pot avea orice forma, fie ca sunt rotunde, patrate sau ovale si pot fi realizate din orice materiale, precum PVC, otel inoxidabil sau aluminiu.

De asemenea, poti opta pentru a monta o usa de intrare in usa de garaj sau sa se monteze alaturi de aceasta, in cazul in care vrei sa intri in interior. Pot fi montate si usi pentru a intra si iesi animalele de companie sau chiar cutii postale.

  1. Deschideti usa la apasarea unui buton

In anumite cazuri, acolo unde casele au usi foarte mari de lemn, este nevoie de foarte multa forta pentru a le deschide.

Insa, in cazul in care se alege o usa de garaj sectionala, deschiderea si inchiderea se realizeaza cu ajutorul arcurilor. In cazul in care nu iti place sa tot iesi din masina pentru a deschide si inchide usa garajului, poti alege una cu motor, care se va deschide la simpla apasare a unui buton.

Usile de garaj din zilele noastre sunt extrem de eficiente, atat din punct de vedere energetic,cat si in ceea ce priveste iluminarea.

  1. Alege o usa de garaj sigura

Usile de garaj sunt realizate astfel incat sa fie foarte sigure, mai exact acestea se redeschid automat in cazul in care intra in contact cu un obiect sau se ating de cineva.

De aceea, in cazul in care usa de garaj este achizitionata de la un producator cunoscut pentru produsele de calitate, poti fi sigur ca usa de garaj respecta toate cerintele de siguranta.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.