Inaintarea in varsta aduce cu ea si schimbarea culorii naturale a dintilor, deoarece smaltul se subtiaza si dentina de la interior capata o nuanta mai inchisa. Este foarte posibil sa apara si anumite pete, la interiorul dintelui (pe dentina). Cauti 3D Crest WhiteStrips? Intra pe SmileBright.ro.
Acestea sunt numite pete intrinseci. De exemplu, petele intrinseci pot fi cauzate de expunerea la prea mult fluor atunci cand erai doar un copil si dintii tai erau inca in dezvoltare. Alte cauze, pot include folosirea pe perioade mai lungi a antibioticelor pe baza de tetraciclina.
Acest tip de antibiotice pot ingalbeni dintii copiilor, daca sunt luate de catre mama in a doua perioada a sarcinii sau daca sunt luate direct de un copil cu varsta de 8 ani sau mai putin. Dintii se dezvolta inca la aceasta varsta, iar traumele aparute ii pot afecta, schimbandu-le culoarea.
Procesul de albirea a dintilor este cel mai eficient atunci cand este aplicat pentru indepartarea petelor de tip extrinsec. Acestea sunt pete superficiale, aparute la suprafata exterioara a dintelui.
Pregatirea.
Alte probleme cu dantura, pot afecta succesul procesului de albire a dintilor. De exemplu, cariile lasate netratate sau care au nevoie de tratament, trebuie tratate de urgenta inainte de inceperea unui tratament de albire.
Asta deoarece solutiile de albire pot trece prin zonele lasate expuse de carii, ajungand la interiorul dintelui. Daca gingiile se afla si ele in retragere, radacinile astfel expuse, pot lua o nuanta galbuie sau decolorata, iar produsele de albire nu au capacitatea sa albeasca aceste zone.
Daca ai astfel de probleme cu dantura, procesul de albire iti poate face dintii sensibili. De asemenea, albirea dintilor nu are efect pe dintii din material ceramic sau pe coroanele din portelan, etc. Albirea poate fi facuta la cabinetul stomatologic sau acasa, folosind kituri de albire. Pentru albirea la cabinetul stomatologic, dentistul tau iti va face intai anumite fotografii, pentru toata dantura.
Acest pas il va ajuta pe medic sa monitorizeze intregul progres al tratamentului, in timp real. Dentistul iti va examina de asemenea toti dintii si iti va pune intrebari despre posibilele cauze ale petelor aparute pe dantura ta ( ce fel de lichide si mancare ai consumat ), daca ai luat un anume gen de antibiotice, etc.
La pasul urmator, dentistul va proceda la curatarea intregii danturi, acest proces inlaturand toate bacteriile de la interior si resturile de mancare sau alte substante care s-au depus pe dintii tai si pot contribui la patarea acestora.
O data ce s-a terminat acest proces, se poate trece la procesul efectiv de albire a dintilor. Pentru albirea acasa, ajutat de kituri de albire, dentistul iti poate crea gutiere personalizate, concepute pentru a tine in contact dantura ta cu gelul de albire.
Se pot incerca si benzi de albire, pe care le puteti gasi in comert. Acestea se lipesc de dintii tai si contin o solutie de albire care isi va face efectul dupa un anumit timp. Ai grija totusi sa citesti toate instructiunile de folosire, daca alegi sa cumperi un astfel de kit.