Cum utilizam polizoarele?

Share Button

In categoria scule electice profesionale intra si polizoarele electrice. Polizoarele se dovedesc unelete foarte eficiente pentru slefuirea, pentru taierea si chiar pentru prelucrarea mai multor tipuri de materiale si este timpul sa vorbim despre modul in care le putem utiliza in siguranta.

In primul rand e foarte important sa purtam si echipamente de protectie care sa ne protejeze mai ales urechile si ochii. In sensul acesta se vor utiliza mastile de protectie contra prafului, protectia auditiva, manusile de protectie si sorturile speciale care va vor feri de aschii si de particule din material.

Ochii vor trebui sa fie protejati de corpuri straine care sar in timpul operatiunilor. Masca pentru protectie la respiratie are rolul sa filtreze praful care se degaja in urma utilizarii si castile de protectie previn pierderea auzului pentru cazul in care ne expune pentru o perioada lunga de timp la un zgomot puternic.

De asemenea e important ca polizorul sa fie prins numai de manere izolate si totodata sa evitati si contactul cu conductorii electrici care sunt ascunsi ori cu propriile cabluri de alimentare, pentru ca in acest caz va aparea si pericolul de electrocutare.

ppt.ro

[adsenseyu1]

Este recomandat ca sculele electrice sa fie oprite total in momentul in care le puneti pe suprafete plate, in asa fel incat sa puteti sa evitati rotirea necontrolata si chiar si ranirea dumneavoastra ori a persoanelor care sunt in jur.

Un alt lucru la fel de important este acela de a nu folosi polizorul aproape de materialele inflamabile pentru ca pot sa sara scantei care sa aprinda materialele. De asemenea este important sa fiti si foarte atenti in momentul in care lucrati la colturi sau la muchii ascutite.

Discul tinde sa se blocheze la colturi sau sa ricoseze atunci cand este izbit si acest lucru poate sa duca si la pierderea controlului asupra lui si la expunere la riscuri mari de accidentari. In sensul acesta se recomanda sa nu faceti taieturi foarte adanci.

In legatura cu alimentarea cu energie este necesar sa fiti si foarte atenti la tensiunile de alimentare si in acelasi timp sa respectati datele existente pe placutele indicatoare.

[adsenseyu1]

In cazul in care apar pene de curent, va recomandam sa deblocati intrerupatorul si sa il puneti in pozitia oprit sau sa scoateti stecherul din priza de curent. In acest mod puteti sa preveniti si repornirea necontrolata a sculelor electrice.

In cazul in care ati aflat principalele instructiuni de folosire in siguranta a polizoarelor unghiulare, si nu siti ce model puteti sa alegeti noi va sugeram sa folositi polizoare unghiulare care sa aiba si functia de racire directa, motoare champion si de asemenea, si aparatoare care sa fie rezistente in momentul rasucirii.

Avantajul de baza pe care il ofera un polizor unghiular este cel de a oferi o buna manevrare la puteri de 72- W. Lucrul acesta este datorat faptului ca circumferinta manerului este foarte mica.

In plus si greutatea nu foarte mare il face sa fie ideal pentru lucrul in conditii ceva mai dificile si capul plat pe care il are angrenajul asigura si un lucru confortabil in zone inguste.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.