Noile telefoane din gama Galaxy de la Samsung au camere exceptionale

Share Button

Potrivit website-urilor de teste si review-uri pentru smartphone-uri, ultimele telefoane de la Samsung si in special modelul Galaxy S6 Edge Plus, au cele mai bune camere ce au existat vreodata pe un telefon mobil. Iti doresti huse Samsung de cea mai buna calitate? Intra pe MagazinGsm.ro.

Noile camere ale seriei de smartphone-uri Galaxy, au senzori si feature-uri pe care te-ai astepta sa le intalnesti mai degraba pe aparatele foto profesionale de tip DSLR si nicidecum pe un telefon. Putem aminti aici in special auto-focus-ul cu tehnologia phase detection.

Aceasta tehnica de autofocus (relativ noua pe smartphone-uri), este mult mai eficienta in conditii de luminozitate scazuta, decat vechile metode de detectie a constrastului din sistemele AF.

De asemenea, reactioneaza mult mai rapid pentru focusarea obiectelor in miscare, facand fotografiile sa iasa nemiscate si clare. S7 si S7 Edge au senzori acoperiti cu pixeli pentru phase-detection, ceea ce le face smartphone-uri capabile sa execute fotografii pana si in cele mai proaste conditii de iluminare, ca de exemplu noaptea.

ppt.ro

[adsenseyu1]

Totusi, nu este vorba numai despre autofocus si despre tehnologiile folosite la acesta, daca ne referim la camerele acestor device-uri. Senzorii in sine, sunt si ei foarte importanti.

Ceea ce ajuta si mai mult la obtinerea acestor performante incredibile pe lumina foarte scazuta, este si apertura foarte larga a lentilelor, de f/1.7 si densitatea mica a pixelilor ce formeaza senzorul principal.

Cand vine vorba despre fotografiile in conditii de luminozitate slaba, folosirea unui senzor cu o densitate a pixelilor mai mica, produce rezultate mai bune. Noile telefoane de la Samsung au mai putini pixeli pentru senzorul principal (12 megapixeli in loc de 16 la S6 si S6 Edge) si senzori mai mari din punct de vedere fizic.

Desi aceste telefoane nu sunt concepute pentru a executa fotografii in mediul subacvatic, le puteti lua de proba la piscina si puteti face cateva poze sub apa, cu ele. Ambele headset-uri proaspat lansate de catre cei de la Samsung sunt certificate pentru rezistenta sporita la praf si la apa (cu certificare IP 68).

[adsenseyu1]

Din punct de vedere al softului disponibil, smartphone-urile suporta ultimul sistem de operare Android 6.0 Marshmallow si au ecrane cu rezolutia Quad-HD (de 4 ori full hd) adica 2560×1440 pixeli, construite cu ajutorul tehnologiei AMOLED.

De asemenea este introdusa o data cu aceste modele si tehnologia “always on”, ce poate face ca anumite parti ale ecranului sa ramana aprinse (de exemplu ceasul si data), chiar daca telefonul este inchis, pentru a economisi bateria. Tehnologia Always On este posibila datorita ecranelor AMOLED, led-urile ce compun aceste ecrane neavand nevoie sa fie tot timpul aprinse (tot ecranul aprins), pentru a putea afisa o anumita imagine.

Telefoanele sunt prevazute si cu tehnologia fast charging, ce permite o incarcare foarte rapida a bateriei (in numai 20-30 de minute) dar si cu posibilitati de incarcare wireless, despre care Samsung declara ca ar fi la fel de bune ca cele pe fir, ale unora dintre competitori. Totusi nu am testat asta pana acum, asa ca nu putem sa ne pronuntam despre wireless charging.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.