De ce sunt noile modele iPhone mai putin predispuse la deteriorare?

Share Button

Noile prototipuri iPhone sunt mult mai rezistente la numeroase tipuri de stricatciuni comparativ cu modelele anterioare. O parte din aceasta afirmatie se bazeaza pe faptul ca noile modele prezinta o greutate mai mare.

Astfel, compania Apple utilizeaza un nou tip de aluminiu pentru carcasele iPhone-urilor care este foarte similar cu metalul utilizat pentru crearea device-urilor Apple Watch, si, folosesc de asemnea diferite metode pentru constructie, mai ales in zonele cele mai expuse ale carcasei.

Potrivit a numeroase teste, noile iPhone-uri (iPhone 6S si Plus) sunt mult mai rezistente la indoire comparativ cu modelele din anii precedeti, care, in ciuda controverselor aparute si sustnute de media, si acestea  erau rezistente.

In cazul in care parti importante din telefonul dumneavoastra s-au defectat, nu va cumparati un nou model deoarece acesta costa o mica avere, deci, mai bine l-ati trimite intr-un service cum ar fi service gsm Bucuresti.

ppt.ro

Cei de la Apple au uitat sa mentioneze in mod pubic schimbarea majora in rezistenta carcasei si faptul ca noile iPhone-uri sunt mult mai rezistente la infiltrarile lichidelor comparativ cu modelele anterioare. Cei de la compania iFixit au facut diferite cercetari in sensul acesta, iar dupa dezmembrarea completa u noului iPhone 6, au observat o serie de garnituri noi in jurul marginilor carcasei, dar si faptul ca la fiecare cablu care se conecteaza de placa de baza, de la display, la baterie, la butoane si la pana la portul Lightning, sunt inconjurate de camasi confectionate din silicon pentru o izolare mult mai buna anti-lichid.

Ingineri specializati in design-ul device-urilor mobile au prezentat faptul ca Apple Company a preferat, mai degraba, sa izoleze placa de baza si componentele importante decat sa izoleze carcasa precum fac majoritatea producatorilor de tehnologie smart.

De asemenea, alte suprafete nu sunt izolate, iar utilizatorii au spus ca modelele proaspat scoase pe piata sunt surprinzatoare mai ales in ceea ce priveste rezistenta la apa. Precum ne-au prezentat cei de la compania iFixit, iPhone-urile nu trebuie  neaparat sa fie waterproof, insa rezistenta la apa foarte marita inseamna ca nu va mai trebui sa iti trimiti telefonul in service dupa fiecare contact cu apa.

Asadar, din punctul nostru de vedere, rezistanta la apa este un avantaj foarte mare al acestor smartphone-uri noi, comparativ cu produsele companiilor concurente.

In domeniul smart device-urilor rezistenti la apa, waterproof, nu constituie o noutate, chiar daca principalul vinovat al pagubelor este apa. Spre exemplu, compania Motorola a fost prima dintre marii producatori de telefoane mobile care au prezentat telefoane ce prezentau rezistenta la lichide. Printre aceste modele se numara si Defy+, aparut in anul 2011.

Va veti intreba de ce asta? Raspunsul este simplu. Apa este dusmanul redutabil al telefoanelor. De obicei, daca telefonul dumneavoastra intra in contact cu lichide, pericolul real va aparea doar in momentul in care placa de baza a acestuia este udata, mai ales daca telefonul este pornit. Astfel, compania Apple a ales sa izoleze toti conectorii si placa de baza, deoarece acestea sunt expuse la contactul cu apa si se strica extrem de repede.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.