Care este rolul cardului de memorie la telefon?

Share Button

Cardul de memorie este un accesoriu special pentru ca mareste capacitatea de stocare a telefonului mobil, mai ales a smartphone-ului, care are foarte multe aplicatii, jocuri, muzica, fotografii, si are nevoie de o memorie mult mai mare decat cea pe care in general o au cardurile telefoanelor la achizitionare.

Cardurile de memorie au o capacitate de GB mai mare decat memoria internA a telefonului, de la 1-2 GB pana la 64 GB. Depinde foarte mult si firma care produce aceste carduri, este bine sa fie un nume cunoscut ca Kingston, Hama, Kingmax, Sony. Trebuie sa fiti atenti ce capacitate maxima admite telefonul pe care il aveti.

Conteaza si viteza unui card de memorie, de citire si de scriere, sau viteza de transfer. Cu cat este viteza mai mare, cu atat cardul este mai util. Preturile variaza in functie de capacitatea de stocare si viteza de transfer.

Se pot muta aplicatiile din memoria telefonului pe cardul de memorie cu aplicatia Move to Sd Card din Google Play. Se descarca si se instaleaza aplicatia, se deschide Move To Sd Card, se selecteaza aplicatiile de mutat si se apasa butonul Move.

ppt.ro

Desigur foarte importanta este securitatea datelor. Datele de pe un card de memorie au caracter personal, sunt confidentiale, se pot citi printr-un card reader sau alt dispozitiv.

Datele din memoria interna a telefonului se acceseaza mai greu, pentru ca memoria are un cod de acces. Datele pot fi criptate pe cardul de memorie, dar daca se pierd nu mai pot fi recuperate. Se recomanda o stocare a datelor care nu au caracter personal.

Dintre accesoriile telefoane, cardul de memorie este o piesa care tine de partea de functionalitate, de partea practica a telefonului, are un rol extrem de important. In orice moment al utilizarii telefonului, mai ales daca sunteti pasionat de jocuri, care necesita spatiu mai mare, sau daca doriti cat mai multe aplicatii care nu mai au spatiu pe vechiul card, puteti sa achizitionati carduri de memorie pentru a creste spatiul de stocare.

Tineti cont si de clasele de viteza la cardurile SD pornesc de la cifra 2 pana la 12. Pe piata romaneasca se gasesc mai ales cele din clasa 2, 4, 6 si la preturi foarte mari cele de clasa 8, 10, doar pentru profesionisti.

Categoric trebuie sa va ganditi la cardul de memorie, daca sunteti posesorul unui smartphone sau iPhone, mai ales daca ati intampinat probleme cand ati stocat fotografii, si ati ramas fara spatiu de stocare, poate chiar in momentul in care aveati nevoie, si ati fost nevoit sa stergeti pentru a elibera spatiul, desigur ca daca aveti un card de memorie cu capacitate mai mare, nu s-ar mai intampla asemenea situatii.

Daca sunteti abonatul unei retele de telefonie, puteti achizitiona cardul de memorie gratuit, in functie de punctele de fidelitate pe care le detineti si de pretul tipului de card.

Cardul de memorie se instaleaza destul de usor, de obicei sunteti ajutat de vanzator si consiliat in cazul aparitiei vreunei erori, orice incompatibilitate a cardului cu telefonul poate rezulta in deteriorarea cardului si telefonului, lucru care nu se intampla daca apelati la specialistul din magazinul care va ofera accesoriile pentru telefonul dumneavoastra.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.