Elementele componente pentru un site in Joomla

Elementele componente pentru un site in Joomla

0 Shares
0
0
0

Sunt mai multe proprietati ce pot fi adaugate unei pagini web cum ar fi butoanele pentru interactiunea cu site-urile de socializate, calendarele si planificatoarele de evenimente, albumele de fotografii, slidere, magazine virtuale, un cos de cumparaturi si lista poate continua.

Pentru un site bun pe Joomla va recomandam sa apelati la o agentie web design.

Aceasta parte de customizare este de fapt cel mai mare avantaj oferit de Joomla. Utilizatorul poate sa invete sa isi customizeze site-ul din cod si utilizand limbajele de programare, dar nu are nevoie sa faca acest lucru pentru ca exista numeroase pluginuri si extensii deja create si multe dintre ele sunt gratuite.

In general atunci cand se utilizeaza astfel de extensii deja facute este indicat sa se urmareasca instructiunile de folosire si sa se verifice daca extensia ce urmeaza a fi instalata pe site este compatibila cu versiunea de Joomla utilizata

[adsenseyu1]

Multi utilizatori au tendinta de a deveni confuzi atunci cand trebuie sa instaleze diverse componente utilitare pe site si nu fac diferenta intre pluginuri, module si componente.

Pluginurile

Pluginurile sunt extensii care pot fi adaugate pe Joomla, dar care nu vor interactiona direct cu continutul paginii ci sunt puse practic peste continut.

De exemplu, pentru butoanele de social media, se doreste in general ca fiecare articol sa poata fi distribuit in retelele de socializare, dar persoana care va realiza site-ul va incerca de fiecare data sa evite sa puna butoane de share pe fiecare pagina pe care o face si va dori sa gaseasca o solutie care sa aplice aceste butoane in mod automat.

Aici intervin pluginurile. Exista nenumarate pluginuri pentru diverse actiuni pe care programatorul le doreste pentru site-ul pe care il realizeaza.

Modulele

Modulele pot definite ca acele zone laterale de pe site-urile dinamice. Diferenta dintre pluginuri si module este faptul ca modulele apar in jurul articolelor si sunt in general scurtaturi spre meniurile din site sau spre alte articole si categorii de articole. Desigur, un modul poate face mult mai mult decat atat, dar acesta este cel mai simplu exemplu.

[adsenseyu1]

Exista module pentru mai multe functionalitati de pe site. Este modului pentru logarea sau inregistrarea pe site, pentru imagini si slidere, pentru galerii foto si video, pentru newslettere sau testimoniale, si depinde de fiecare utilizator ce modul va include pe site-ul sau.

„Fiecare template are propriile zone in care pot fi puse modulele. Cele mai comune astfel de pozitii sunt bara din dreapta. Bara din stanga si zona de header. Exista si alte zone secundare ce pot fi utilizate si care divid zonele mari in zone mai mici.

Pentru module exista si un manager de module de unde poate fi selectat tipul de modul si particularitatile acestuia precum si zona in care acesta va fi afisat. De asemenea, dupa ce modulul va fi creat si configurat acesta poate fi atribuit uneia sau mai multor pagini pe care va aparea.

Componentele

Componentele functioneaza ca si extensii pentru site. Sunt mult ma complexe decat pluginurile  sau modulele pentru ca acestea aduc de obicei numeroase utilitati in plus si au chiar potentialul de a schimba complet functionalitatea site-ului.

0 Shares
You May Also Like