Diferentierea prin intermediul rafturilor

Share Button

Totul se reduce in final la ceva simplu si anume la raft metalic si la ce anume punem pe el. Sunt cateva categorii principale in comertul traditional ce nu trebuie sa fie omis de pe rafturile magazinelor si care se afla in toate topurile realizate pe baza datelor din sondaje.

Cel mai important este sa aveti o strategie foarte bine pusa la pucnt in legatura cu sortimentele si rolul lor pentru diferentierea fata de competitie. In plus consumul va fi in schimbare si orice retailer are obligatia de a se adapta din mers la noile ceereri.

Daca vorbim despre categoriile de baza existente in magazinele traditionale nu ne suprinde faptul ca berea, bauturile racoritoare ori apa minerala sunt in topul clasamentului care se face pentru valorile pe care le au vanzarile in segmentul acesta de comert.

Ele sunt de altfel si cele trei din primele zece piete din sectorul comertului de alimente si aduc anual rulaje cumulate de mai mult de 1.5 milioane de euro.

ppt.ro

[adsenseyu1]

In zona care nu are legatura cu domeniul alimentar trei categorii de top pentru magazinele traditionale sunt sapunul, samponul si scutecele pentru bebelusi dar nici una nu e in topul categoriilor care se concentreaza pe canal traditional.

Competitia formatelor moderne pentru magazine nu e de neglijat pentru ca aceasta va diminua usor usor puterea de negociere pe care o au micile magazine in raport cu furnizorii de produse de larg consum.

Proximitatea este de asemenea un element cheie in magazine si este suplinit si de sortimentele de produse existente in magazinul respectiv. In plus va fi necesara si organizarea in mod eficient a spatiului de retailing care sa permita depozitarea unui numar suficient de prodse si sa ofere si impresia de spatiu aersiit si moden.

Implicati si producatorii sau furnizotii si cereti-le accesul la informatii si sprijinul pentru a face category management. Conceptul acesta desi pare ca se preteaza numai pentru suprafete de vanzare foarte mari se aplica si in magazinele mici si tot mai multi frunizori au in derulare astfel de proiecte cu partenerii din canalul traditional. Este o strategie de marketing cu ajutorul careia sunt gestionate categoriile de produse fiind privite drept categorii de business strategice.

[adsenseyu1]

Linia de articole va fi privita in ansamblu si nu fiecare produs sau brand in mod individual. Se pleaca de la premisa ca managerii de marketing au posibilitatea de a sesiza mult mai usor modelele de comprtoament pe care le au clientii cand cumpara.

Multi comercianti traditionali vor sa lupte cu marile retele de magazine la nivel de pret si politica avand o abordare gresita a business-ului ce poate sa genereze chiar si esecul sau.

In afara de sortimetatie adaptata la nevoile micilor comunitati pe care le targeteaza un magazin si in afara de avantajul proximitatii va trebui sa va ganditi doar la ce oportunitati aveti prin faptul ca primiti un feedback in timp real de la toti clientii care ajung in magazin.

Aceasta apropiere de clienti va ajuta sa va adaptati in permanenta ofertele de produse la nevoile clientilor care se afla in schimbare continua.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.