Indiferent ca este vorba despre lanterne profesionale sau despre lanterne comune toate au aproximativ aceleasi componente pe care vi le prezentam si noi mai jos.
Carcasa din plastic
In general componentele de plastic ce se folosesc pentru constructia lanternelor sunt de obicei topite cu metoda injectiei si se utilizeaza polystiren si alte astfel de materiale care au si o durabilitate mare. In procesul acesta bucatile de plasic se amesteca si cu agenti de plastifiere dar si cu substante colorante pentru a se ajunge la produsul final.
Mixtura ce se obtine astfel se va lichefia prin incalzire la o temperatura mare si apoi se va injecta in formele pe care le doriti cu ajutorul unui echipament de injectie.
[adsenseyu1]
Amestecul va fi supus de asemenea si unor presiuni mari pentru a putea asigura si o omogenizare buna a acestui produs, fara sa apara si urmele de aer. Imbinarile de la final se topesc si ele si vor fi expuse in aceleasi procese. Se vor utilzia si presiuni de maxim 2500 de tone pe metru patrat.
Dupa ce se termina procesul de injectare, plasticul topit se va raci fortand intrarea apei in zonele speciale.
Plasticul se va intari pe masura ce temperatura sa scade iar presiunea va fi eliberata. In momentul acesta cele 2 parti din material vor fi separate iar partea de plastic se poate extrage pentru o finisare ulterioara.
Si polimerii din plastic utilizati in acest proces sunt plastici de unde deducem ca nu se pot topi in ture repetate pentru a fi siguri ca partile care nu sunt corespunzatoare capata si o forma finala dorita ori pot sa fie prelucrati pentru a face partile suplimentare.
Sursele de lumina pentru lanternele standard sunt reprezentate de 3 bulbi incandescenti care reprezinta o sursa de lumina foarte folosita de producatori. Acestia sunt in general construiti din filamente incapsulate in bulbi de sticla. In momentul in care filamentul va fi expus unei surse de electricitate, rezistenta va roduce incalzirea filamentului si emiterea unei lumini cu spectru de unda vizibil.
[adsenseyu1]
Filamentul se imparte in doua fire ce trec in general prin gauri si care au si o baza cilindrica de sticla care formeaza in timpul acesta baza bulbului.
Structura creata astfel va fi incapsulata in cilindrii de sticla inchisi la capete. Mai departe intreg dispozitivul va fi plasat in camere cu vacuum si se va sigila sticla cu ajutorul temperaturilor ridicate.
In general pentru acest proces sticla se va topi sau se va inmuia si va cauza si deplasarea filamentului spre o margine interioara. De aceea producatorii vor avea grija sa alinieze cat mai bine filamentele ori de cate ori are loc procesul de fabricatie.
Alte surse de lumina posibile care sa fie incluse in lanterne sunt si bulbii fluorescenti care sunt utilizati de cele mai multe ori in lanternele de camping si acestea emit si o lumina care va fi expusa la curent electric low level.
Bulbii vor fi montati in directia frontala a reflectoarelor din aluminiu iar acestea ajuta si la directioare aluminii in timp ce folosim lanterna.