Care sunt diferitele tipuri de cablaj electric?

Share Button

Unele dintre cele mai importante elemente folosite in domeniu electric sunt asa-numitele cabluri pentru instalatii electrice. Astfel de cabluri pentru instalatii electrice pot fi achizitionate de pe Electroglobal.ro, unul dintre cele mai bune magazine online din acest domeniu.

Cablurile electrice se refera la sistemul de conductoare si alte dispozitive care sunt folosite pentru a trasporta energia electrica. Diferitele tipuri de cabluri electrice care sunt, de obicei, utilizate variaza in functie de trei factori: uz (scop), cantitatea de electricitate ce urmeaza a fi transportata si locatia.

De exemplu, o casa va necesita mai putina energie decat o cladire de birouri. Acest lucru inseamna ca sistemul de cabluri electrice va incerca sa mareasca eficienta energetica in conditii de siguranta.

[adsenseyu1]

ppt.ro

Cablul in sine este cunoscut ca un conductor electric. Acesta este realizat, in general, din cupru si alte materiale similare, care sunt extrem de bune la transmiterea curentului electric. Cablul este de obicei izolat, pentru a proteja conductorul impotriva deteriorarii. Izolatia poate fi realizata din materiale precum plasticul sau fibrele. Tipul de izolatie folosita depinde, de obicei, de locul in care cablurile electrice urmeaza sa fie instalate.

Exista un standard international pentru tipurile de fire si cabluri folosite in sistemele electrice de cablaj. Acesta permite electricienilor, dar si oamenilor obisnuiti sa stie ce fel de fire cuprinde un sistem electric. De exemplu, culorile sunt utilizate pentru a ajuta la identificarea firelor in scopuri de instalare, reparare si siguranta. Aceste culori nu sunt la fel peste tot. De exemplu,  un fir de culoare maro arata un fir activ in tarile Uniunii Europene, Australia si Noua Zeelanda. In schimb, culoarea neagra este folosite pentru astfel de fire in Statele Unite si Canada.

Firele rasucite sunt un tip de cablaj electric folosit de cele mai multe ori in casa. Acest design consta dintr-un numar de encartament mic, fire solide, care sunt infasurate in jurul unui fir central. Firele rasucite pot creste cantitatea de energie electrica, care poate fi transportata de cablu. De asemenea, acestea sunt folosite datorita flexibilitatii, ideala pentru montarea cablurilor in zidurile unei case.

[adsenseyu1]

Sistemele de cabluri care sunt localizate in afara ar trebui sa reziste la intemperii. Izolatori obisnuiti pentru cablurile in aer liber includ materialele termoplastice. Izolarea cu acest tip de sistem ar trebui sa ofere rezistenta si impotriva razelor ultra-violete.

Sistemele cu fibra optica si wireless (Wi-Fi) ar putea schimba viitorul cablajului electric in casele rezidentiale. De exemplu, materialul traditional din sarma de cupru ar putea fi inlocuit cu sisteme de fibra optica, care folosesc impulsuri de lumina pentru a transporta curent electric. Sistemele Wi-Fi folosesc undele radio, care sunt transportate prin aer si sunt primite de catre un conector central de primire.

Aceasta aplicatie este deja utilizata de catre cateva computere acasa, pentru a perimte internetului sa utilizeze si sa inlocuiasca nevoia de modemuri si multe alte fire necesare la conectare.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de cabluri pentru instalatii electrice, nu ezitati sa accesati www.electroglobal.ro, unul dintre cei mai buni distribuitori de materiale electrice din tara.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.