Avantajele unor investitii imobiliare

Share Button

Investitiile imobiliare sunt mereu sanse foarte bune de a face profit, in special in perioadele de crestere a preturilor pe piata de profil. Locuintele, spatiile comerciale, terenurile, inclusiv cele din marile orase, asa cum sunt unele terenuri Cluj, reprezinta oportuniti care merita sa fie valorificate la intregul lor potential.

Nu este, insa de ajuns, sa cumperi o cladire sau un ansamblu rezidndetial, eventual sa il construiesti chiar tu, ci trebuie sa te asiguri ca poti asigura managementul acelui complex si ca ai expertiza necesara bunei desfasurari a acestei activitati. Daca decizi sa cumperi locuinte pe care sa le inchiriezi, acestea ar trebui sa se gaseasca intr-un catrier cat mai bun al orasului respectiv.

Locatia cladirilor are un impact direct asupra valorii acestora pe piata imobiliara. Dupa cumparea lor, acestea trebuie asigurate in mod obligatoriu, astfel incat sa te protejezi impotriva diverselor situatii care poat aparea in decursul timpului. Dupa ce cumperi un imobil trebuie sa te gandesti si la perioada de timp in care vrei sa il pastrezi si in cat timp vrei sa iti recuperezi investitia si sa faci profit.

ppt.ro

Cele mai bune investitii imobiliare sunt cele facute in zonele cu potential de crestere, care se pot dezvolta si mai mult. Nu te grabi sa intri in parteneriat cu alti investitori pe care nu ii cunosti foarte bine depoarece s-ar putea sa inregistrezi pierderi atunci cand colaborezi cu o persoana pe care nu te poti baza.

Unele perioade foarte grele pentru sectorul imobiliar nu pot fi anticipate. Crizele financiare profunde sunt printre cele mai periculoase pentru acest domeniu, putand sa duca la o scadere dramatica a preturilor. In timp, ele revin la valoarea initiala, insa nimeni nu iti poate garanta faptul ca iti vei recupera in intregime investitia facuta.

In unele perioade, in care preturile locuintelor sunt foarte mari, este mai bine sa inchiriezi decat sa cumperi, insa daca reusesti sa cumperi mai multe proprietati in astfel de perioade vei avea un succes garantat. In multe tari dezvoltate, cu economie puternica, locuitorii prefera sa inchirieze locuinte, si nu sa le cumpere, pentru a evita plata unor impozite mari.

Agentiile imobiliare au un rol foarte important in acest proces si sunt de un real ajutor in gasirea celor mai bune oportunitati de investitii. Parteneriatul intre investitorii din acest sector si agentiile imobiliare sunt profitabile pentru ambele parti. Dezavantajul acestor tranzactii din sectorul imobiliar este dat de faptul ca ai nevoie de multi bani pentru a le putea plati pe loc, in special atunci cand participi la licitatii organizate de banci sau cumperi o cladire sau o locuinta care face obiectul unui proces de executare silita.

Printr-un amplu proces de renovare poti spori considerabil valoarea imobilului pe care il cumperi si ai posibilitatea de a cere un pret mai mare la o eventuala revanzare a acestuia in viitor. Atunci cand vrei sa inchiriezi o locuinta sau un spatiu comercial mare trebuie sa pui la dispozitia clientilor toaate dotarile necesare pentru o locuinta sau un asemenea ansamblu.

watchshop.ro

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.