Hardware important in computerul tau refurbished

Share Button

Daca esti interesat sa-ti cumperi un pc, poate ai dori sa cauti un magazin calculatoare refurbished.

La interiorul computerului tau exista o multitudine de componente, fiecare dintre acestea fiind importanta pentru functionarea si functionalitatea generala a acestui pc.

De asemenea, daca doresti sa conectezi si alte device-uri la acest computer, este foarte important sa cunosti ce fel de porturi (cunoscute si ca output-ports sau interface-ports) suporta acest pc si nu pe ultimul loc ca importanta, care este numarul lor.

Device-porturile reprezinta de fapt modul in care un pc se poate conecta la alte device-uri, asa cum ar fi o camera web, o tastatura, un mouse, o imprimanta, o camera digitala sau de ce nu, un hard disk extern.

ppt.ro

Device-uri diferite folosesc cabluri si porturi diferite, pentru a se conecta la pc. Cele mai comune porturi si cabluri sunt urmatoarele:

[adsenseyu1]

–    Usb sau Universal Serial Bus – este la standardul curent 3.0, 2.0 fiind insa cel mai des folosit si fiind prezent si pe configuratii mai vechi.

Daca iti vei cumpara un pc refurbished de generatie ceva mai veche, acesta va fi dotat cu siguranta, cu porturi usb 2.0. Pe unele poti gasi chiar si Usb 3.0, dar prezenta acestuia este destul de rara.

In orice caz, Usb 2.0 ofera o viteza mult mai buna decat cea a vechiului standard Usb 1.1 si vei putea folosi aceste porturi fara nici o problema, pentru conectarea device-urilor tale.

–    Firewire (cunoscut si ca standardul IEEE 1394 sau iLink) dispune de o viteza foarte mare pentru transferul de date.

–    Porturile audio si porturile video – reprezinta modul in care pc-ul tau se poate conecta la un sistem de boxe sau la display-uri externe, asa cum ar fi un monitor sau un televizor. Exista diferite tipuri de output-uri video, cele mai folosite fiind : VGA (analog video input), DVI (digital visual interface), HDMI (high definition multimedia interface) si Display Port sau Mini Display Port.

Portul VGA poate fi intalnit pe majoritatea placilor video incluse pe calculatoarele desktop. DVI este un port digital de calitate foarte buna, dar nu transporta pe cablu si semnal audio, ci doar video.

[adsenseyu1]

HDMI transporta atat semnal audio cat si semnal video, iar fratele sau mai mic (mini HDMI-ul), este folosit mai ales pe device-urile portabile. Exact ca si HDMI-ul, Display Port-ul poate transporta atat semnal video cat si semnal audio.

Foarte importanta, este insa si placa video. Aceasta este de fapt un chip ce permite computerului tau sa proceseze informatia vizuala (text, imagini, video, practic orice poti vedea pe un ecran de computer).

Exista 2 tipuri de placi video pentru pc: cele incorporate pe placa de baza si care consuma din memoria RAM a propriului sistem si cele complet dedicate, cu memorie RAM proprie.

Acestea din urma sunt de obicei mult mai performante. In ceea ce priveste cantitatea de memorie, daca ai o placa video cu cel putin 2GB de RAM ar trebui sa fie suficient, pentru majoritatea task-urilor.

Daca doresti sa lucrezi cu programe complexe (gen suita Adobe), iti va trebui o placa video dedicata.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.