Curiozitati despre aur

Share Button

Aurul a fost, este si cu siguranta va ramane metalul pretios preferat, atat al femeilor cat si al barbatilor in momentul in care vine vorba despre bijuterii. Atat doamnele cat si domnii care isi doresc bijuterii pe care se le poarte pentru a-si completa tinutele elegante, isi vor indrepta atentia spre bijuterii din aur.

Aurul este un metal pretios, insa este si un metal elegant. In combinatie cu pietre pretioase sau chiar si cu pietre semi-pretioase, aurul isi merita toti banii. Bijuteriile din aur insa, mai ales cele care sunt prevazute cu tot felul de pietre pretioase si pietre semi-pretioase, de obicei au preturi foarte mari.

Din acest motiv, persoanele care isi doresc bijuterii din aur, dar care nu dispun de un buget foarte mare, aleg sa isi cumpere bijuterii din aur de la casele de amanet online.

O casa de amanet, fie ea online sau offline, are mereu pe stoc bijuterii din aur, fie care au fost cumparate de la clienti si care urmeaza sa fie revandute, fie care au intrat in posesia casei de amanet dupa ce clientii nu si-au achitat datoria si nu au respectat contractul de amanet.

ppt.ro

Casele de amanet scot la vanzare aceste bijuterii la preturi foarte avantajoase, iar oamenii cu siguranta vor fi tentati sa isi faca de la amanet cumparaturile.

Ei bine, si daca am discutat pana acum despre bijuteriile din aur, si am vazut ca foarte multe persoane aleg sa isi cumpere bijuterii din acest metal pretios, de la casele de amanet online, vom prezenta in continuare cateva lucruri interesante despre aur. Cititi pana la capat, pentru ca merita!

Aurul este asadar un metal pretios, galben in general, dar exista si alte nuante precum alb, roz. Este cel mai maleabil si ductil metal, si este considerat a fi metalul caracteristic al bunastarii. Aurul este un bun conductor de caldura si electricitate si nu este afectat de aer si de majoritatea reactivilor.

Un bun conductor termic si electric, aurul este in general aliat pentru a-i creste rezistenta, si este utilizat ca standard monetar international, in bijuterii, pentru decorare si ca acoperire, placat pe o mare varietate de componente electrice si mecanice.

Aurul a fost descoperit in vremurile antice si folosit de vechii sud-americani, asiatici, egipteni, greci, romani si chinezi. Este mentionat in Biblie.

In ceea ce priveste greutatea aurului, aceasta este masurata in grame. Termenul de „karate” insemnand puritate, este utilizat pentru a indica cantitatea de aur prezenta; aurul de 24 de karate fiind aur pur, insa foarte moale pentru a fi folosit la confectionarea bijuteriilor.

In acest scop de regula, se foloseste aur de 14 sau de 18 karate; cel de 14 karate avand o mai mica concentratie de aur, si o mai mare concentratie de aliaj.

Acest lucru nu trebuie privit ca un dezavantaj, ci mai degraba ca un avantaj, pentru ca bijuteria din aur de 14 karate va fi mai rezistenta decat cea din aur de 18 sau chiar mai multe karate.

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile interesante de povestit despre aur. Cu siguranta insa, femeile si barbatii care intentioneaza sa isi cumpere bijuterii din aur, ar trebui sa caute mai multe informatii despre acest metal pretios.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.