Cu ce boala a fost diagnosticata Vanessa Youness Amal?

Share Button

Vanessa Youness Amal, este un nume foarte des vehiculat in mediul online, si cu siguranta va fi pe buzele tuturor foarte mult timp de acum inainte, iar daca va intrebati de ce, in urmatoarele randuri ale articolului veti afla o poveste de viata demna de un Oscar.

Aflata in cea ai frumoasa etapa a vietii, cand se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, la frumoasa varsta de 22 de ani, Vanessa Youness Amal a primit probabil cea mai mare lovitura a vietii: a fost diagnosticata cu scleroza multipla.

Scleroza multipla (SM) este o tulburare progresiva, mediata de imunitate. Asta inseamna ca sistemul conceput pentru a mentine corpul sanatos ataca gresit partile din corp care sunt vitale pentru functionarea de zi cu zi. Acoperirile de protectie ale celulelor nervoase, care sunt cunoscute sub numele de mielina, sunt deteriorate, ceea ce duce la diminuarea functiei in creier si maduva spinarii.

SM este o boala cu simptome imprevizibile care pot varia ca intensitate. In timp ce unii oameni se confrunta cu oboseala si amorteala, cei care se confrunta cu cazuri grave de SM pot deveni paralizati, isi pot pierde vederea, si cu siguranta se vor confrunta si cu diminuarea functiei creierului.

ppt.ro

Scleroza multipla este adesea dificil de diagnosticat. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu exista un singur test sau constatare la examinarea care face diagnosticul si pentru ca tulburarea variaza de la o persoana la alta. In majoritatea cazurilor exista un istoric al simptomelor neurologice care vin si merg de-a lungul anilor.

Examenul neurologic poate arata modificari care sugereaza probleme cu maduva spinarii sau creierul. RMN-ul poate prezenta zone de anomalii care sugereaza SM, desi RMN-ul in sine nu „face diagnosticul”. Testarea lichidului spinal poate arata ca sistemul imunitar este activ in si in jurul creierului si maduvei spinarii, sustinand diagnosticul.

Potentialele evocate pot ajuta la diagnostic. Toate acestea trebuie reunite de catre medic pentru a stabili daca SM este diagnosticul propriu-zis. Chiar si atunci cand toate testele sunt facute, unele persoane nu pot fi diagnosticate ani de zile dupa inceputul simptomelor.

In ceea ce o priveste insa pe Vanessa Youness, ea a fost rapid depistata cu aceasta boala, la varsta de 22 de ani dupa cum va spuneam cand se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica.

Vrand nevrand, Vanessa si-a acceptat diagnosticul, si a inceput sa caute informatii despre aceasta boala. A avut norocul sa il cunoasca pe doctorul Stefan Stangaciu, cel care este si presedintele Asociatiei Romana si Germane de Apifitoterapie; si care a reusit sa o salveze datorita protocolului sau de tratament.

Respectand cu strictete protocolul de tratament impus de catre dr. Stangaciu, Vanessa Youness Amal, a stopat evolutia bolii, dar si-a si vindecat leziunile provocate de scleroza multipla.

De aici si pana la infiintarea Clinicii Youness, a Fundatiei Youness si a Fondului de investitii Youness, nu a mai fost decat un sigur pas. Toate acestea pentru ca, dr. Vanessa Youness, isi doreste sa fie alaturi si sa ajute si alti bolnavi care sufera de aceasta boala (si nu numai).

In plus, ea a scris alaturi de dr. Stefan Stangaciu si cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, despre care au spus ca are menirea de a salva vieti, si care prezinta pas cu pas perioada de recuperare a Vanessei.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.