O locuinta poate fi izolata cat mai bine utilizand materiale de calitate, tamplarie PVC, geamuri termopan, iar marginile ferestrelor se pot umple cu spuma poliuretanica pentru a putea sa ai garantate cele mai bune rezultate in aceasta privinta.
Izolarea termica pe exterior facuta cu materiale de calitate este una dintre cele mai bune solutii la care tu poti apela pentru a fi sigur ca eficienta energetica a casei tale este la cel mai inalt nivel, indiferent de conditiile meteorologice de afara.
Daca vei utiliza polistiren pentru izolarea termica exterioara, trebuie sa stii ca acesta se poate aplica atat pe pereti tencuiti, cat si pe pereti netencuiti. In cazul in care tencuiala este in stare precara, ea trebuie inlaturata pentru a te asigura ca izolatia nu va fi afectata ulterior.
[adsenseyu1]
Daca locuinta ta este conectata la reteaua de gaze naturale, e bine de stiut ca tevile de gaze nu se inglobeaza in polistirenul respectiv, ci se lasa pe dinafara. Cel mai bine este sa utilizezi polistiren cu grosimea de 10 cm, cel care va asigura o eficienta energetica foarte mare casei tale.
Atunci cand acoperisul este dotat cu burlane de scurgere a apei, ai nevoie de demontarea atenta a acestora, caci dupa finalizarea lucrarilor ele vor fi puse in aceeasi pozitie din nou. Dupa ce te asiguri ca ai luat toate aceste masuri initiale, e timpul sa faci masuratorile necesare pentru a sti cat material trebuie sa cumperi in vederea lor. Soclul locuintei trebuie masurat separat de pereti si trebuie sa ai grija sa scazi din suprafata totala calculata ferestrele si usile.
Nu trebuie sa cumperi material in exces deoarece el iti va ramane si nu vei avea pentru ce sa il folosesti ulterior. Pentru fundatii iti vor fi necesare placi de polistiren extrudat, spre deosebire de cele de polistiren expandat folosite la izolarea termica a peretilor. Cel extrudat are proprietati mai bune si te ajuta sa izolezi fundatia cladirii si de infiltratiile de apa si de umezeala care poate fi prezenta in pamant.
Urmeaza etapa de aprovizionare cu materialele necesare. In magazinele de bricolaj poti gasi pachete complete de solutii pentru izolarea termica a casei tale si pentru finisarea unei asemenea lucrari de o complexitate destul de ridicata.
[adsenseyu1]
Iti va fi necesar adeziv special pentru polistiren, polistirenul propriu-zis, dibluri cu marimea potrivita, in functie de grosimea polistirenului, fibra de sticla ce se va aplica peste polistiren, dar si adeziv special pentru spacluire.
Exista numeroase solutii de adeziv ce se poate folosi in cadrul unor astfel de lucrari, in functie de performanta pe care o doresti putand sa alegi solutia optima pentru locuinta ta. Atunci cand vei fi spre sfarsitul lucrarilor de izolare termica vei avea nevoie de mai putin material, in cazul in care el nu iti ajunge, asa ca nu iti trebuie cantitati mari deoarece risti sa cheltui prea multi bani in acest scop.
Dupa finisarea lucrarilor, tu vei avea tot confortul de care ai nevoie in propria locuinta.