FBI detine tehnologia de spionare a webcam-urilor fara declansarea indicatorului luminos

Share Button

Guvernul Statelor Unite a fost capabil sa-si spioneze cetatenii, cu ajutorul webcam-urilor de pe laptop-urile acestora si asta se intampla deja de cativa ani. Daca esti interesata de angajari videochat, intra pe AngelsofLove.ro!

FBI (Federal Bureau Of Investigation) este capabil sa activeze camera unui computer fara a initializa si lumina de asistenta (lumina de functionare), in asa fel incat utilizatorul sa-si dea seama ca webcam-ul este pornit.

Folosirea asa numitelor “remote administration tools” sau in abreviere RAT, iese astazi la lumina, pe masura ce firmele cele mai importante de asecuritate din SUA, ii cer lui Barrack Obama interventia in Guvern, pentru a opri spionarea propriilor cetateni.

Fbi-ul a putut sa foloseasca tehnologie spyware de ani de zile si a folosit-o in cazuri grave de terorism sau in dosarele de investigare ale unor criminali periculosi. Desi FBI-ul a folosit aceste tehnologii RAT de mai multe ori, cu cateva ocazii au fost refuzati de catre curtile de apel, nefiindu-le admise aceste probe.

ppt.ro

[adsenseyu1]

Spargerea sau “hacking-ul” webcam-urilor anumitor persoane pentru a le putea spiona si pentru a putea face fotografii compromitatoare nu este o practica noua, dar a luat o amploare foarte mare in ultimul an.

Mai devreme in acest an, site-ul tehnic ArsTehnica a dezvaluit unul dintre forum-urile in care erau prezenti “ratter-ii” (hackerii webcam-urilor), care se laudau cu spargerea unui numar impresionant de webcam-uri, publicand totodata poze ale celor fraudati (majoritatea fiind femei sau fete tinere).

Tinand cont de aceste lucruri, persoanele care lucreaza in industria videochat-ului trebuie sa se asigure foarte bine, inainte de a presta aceste servicii. Daca lucrati in industrie, nu este de recomandat sa folositi site-uri din aceeasi tara, daca acestea vor fi sparte, informatiile despre dumneavoastra (poze, inclusiv clipuri video postate sau “spionate” cu ajutorul webcam-ului) pot deveni publice si va pot afecta foarte mult personal si profesional.

Asigurati-va ca ati intrebat studio-ul daca a luat toate masurile de siguranta in ceea ce priveste securitatea pc-urilor si webcam-urilor instalate. Daca aveti banuieli ca lucrurile nu sunt facute cum trebuie, puteti sa renuntati oricand la contract.

[adsenseyu1]

Daca lucrati in videochat de acasa, nu va sfiiti sa chemati un specialist in securitate IT, pentru istalarea programelor neceare, care sa va asigure intimitatea. Pentru un mediu sigur de lucru, se recomanda instalarea unei solutii firewall+antivirus complete.

Aceasta fiind instalata, va bloca accesul conexiunilor nedorite sau neinitiate de catre voi, cu alte cuvinte va bloca hackerii. Nu accesati si nu dati click pe nici un e-mail suspect, primit de la persoane necunoscute si care nu se afla deja in lista de adrese. De asemenea, va sfatuim sa nu descarcati programe de pe site-uri suspecte si sa nu vizitati site-urile cunoscute ca fiind compromise de catre hackeri.

Pentru o siguranta cat mai buna, atunci cand nu va aflati intr-o sesiune de chat, puteti acoperi webcam-ul cu o bucata de banda izolatoare sau leucoplast, in acest fel, chiar daca un hacker va obtine accesul la webcam, nu va putea sa inregistreze nimic.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.