Acer Predator X34 – un monitor curbat pentru gaming

Share Button

In acest articol, ne propunem sa aruncam o privire in detaliu, asupra unei noi aparitii in domeniul gaming-entuziast si anume, a monitorului flagship de la Acer, Predator X34. Daca vrei monitoare second hand full hd cu garantie si la preturi de invidiat, intra pe DiablosComputer.ro!

Acest monitor are o rezolutie quad-hd (de 4 ori cea full hd cu care suntem mai mult sau mai putin obisnuiti), suporta tehnologia G-Sync de la Nvidia si o rata de refresh de pana la 100 hz. De asemenea, device-ul suporta si tehnologia DTS-audio. Monitoarele de gaming se diferentiaza destul de mult de cele realizate pentru clasa business.

Nu este de ajuns pentru un monitor sa aiba un refresh de 60 hz cu o marime business-class, pentru a se califica in acelasi timp ca si monitor de gaming.

Se stie inca de ceva timp, ca un monitor de gaming veritabil trebuie sa aiba o rata de refresh mai mare sau egala cu 100 hz, un input lag foarte scazut (preferabil sub 10-15 nanosecunde), un timp de raspuns de 1-2 milisecunde si un mod picture adaptat pentru jocuri.

ppt.ro

In ziua de astazi, exista si mai multe cerinte pentru clasificarea unui anumit monitor, ca fiind pentru gaming. O data cu aparitia tehnologiilor de tip G-Sync si Freesync, este foarte greu acum sa ne imaginam un monitor de gaming care sa nu inglobeze cel putin una dintre aceste tehnologii, pentru eliminarea asa numitului frame-tearing (a senzatiei de sacadare de pe ecran).

Cu doar cativa ani in urma, eram obisnuiti cu acest lucru sau in cel mai bun caz, foloseam V-Sync din driver (sincronizarea imaginii pe verticala).

O alta facilitate nelipsita in ziua de astazi pe monitoarele de gaming, este rezolutia si structura pixelilor. Desi rezolutia Full HD 1080p cu care ne-am obisnuit a devenit deja un standard pentru majoritatea calculatoarelor desktop (a monitoarelor folosite la acestea, in speta), gamerii isi doresc acum rezolutii si mai mari: de tip Quad-HD (de 4 ori full hd) adica 2560×1440 sau 2560×1600 pixeli reali.

Aceasta rezolutie este preferabil a fi inglobata intr-un display cu diagonala de cel putin 27 de inch.

Exista insa si rezolutii mai mari, cum ar fi de exemplu rezolutia 4K, devenita standard in ziua de astazi pentru gamerii entuziasti care isi pot permite in acelasi timp placi video foarte puternice, ce pot rula cele mai noi jocuri pe astfel de monitoare si rezolutii inalte, acestia avand uneori sau de cele mai multe ori, sisteme desktop cu mai multe placi video la interior, in SLI (Nvidia) sau Crossfire (daca folosesc placi video ATI Radeon de la AMD).

Majoritatea gamerilor impatimiti folosesc ecrane cu matrice TN, acestea suportand rate de refresh mai mari decat restul (pana la 144 de hertzi).
Totusi, in ziua de astazi, a inceput sa conteze din ce in ce mai mult si fidelitatea culorilor in gaming, iar aici ecranele de tip IPS (in plane switching) le depasesc cu mult pe cele de tip TN.

Acer Predator X34 este un model de inalta tehnologie, ce face un compromis din acest punct de vedere. Ecranul este intr-adevar unul de tip IPS, dar cu o rata de refresh pe care o puteam vedea pana acum numai pe TN si anume 100hz. Rata de aspect este una ultra-wide, de 21:9 cu o curbura 3800R.

watchshop.ro

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.