Cum alegi un pachet de web hosting?

Share Button

Indiferent de faptul ca esti antreprenor si iti doresti sa creezi un site pentru afacerea ta, sau ca iti place sa iti petreci timpul liber pe internet si vrei sa iti creezi un blog personal, ai nevoie de doua mari lucruri.

In primul rand iti trebuie un nume de domeniu, asa ca trebuie sa stai si sa te gandesti foarte bine pentru a lua cea mai buna decizie. Trebuie sa alegi un nume scurt de domeniu, un nume perfect pentru continutul site-ului, si un nume simplu si usor de memorat.

Dupa ce te vei gandi la cateva nume de domenii, va trebui sa verifici daca acestea sunt disponibile, iar apoi, in cazul in care gasesti un nume de domeniu disponibil care sa fie pe placul tau, trebuie sa inregistrezi numele de domeniu.

Aici trebuie sa stii si ce extensie iti doresti pentru blog sau site pentru ca poti avea la dispozitie mai multe variante, precum .net, .ro, .com, .info, .org, iar exemplele pot continua.

ppt.ro

Dupa ce vei alege numele de domeniu, cu siguranta va trebui sa te gandesti si la un pachet de gazduire web, iar mai multe detalii despre web hosting vei putea afla in cele ce urmeaza.

Gazduirea web este extrem de importanta pentru ca un site nu poate fi vizibil in mediul online si nu poate sa fie accesat in cazul in care nu este gazduit de catre un server.

Ei bine, in ceea ce priveste web hostingul, cea mai simpla si cea mai ieftina solutie pentru toata lumea este reprezentata de gazduirea shared, acolo unde resursele unui server sunt impartite de catre zeci, sute sau chiar mii de site-uri.

In cele mai multe cazuri, daca anumite site-uri nu depasesc numarul resurselor alocate consumate, fiecare site functioneaza perfect. In caz contrar, cand anumite site-uri consuma mai multe resurse decat cele alocate, incep problemele pentru celelalte site-uri.

Tocmai acesta este si motivul pentru care multi proprietari de site-uri aleg sa isi indrepte atentia spre un server VPS care are mult mai multe resurse decat un pachet de hosting shared.

Cele mai multe resurse insa le vor avea cei care vor opta pentru un server dedicat, insa aici situatia este diferita. Cei care opteaza pentru gazduire dedicata trebuie sa isi administreze singuri serverul, iar pentru asta au nevoie de cunostinte in domeniul programarii.

Ei bine, acestea fiind spuse, se pot gasi diferite pachete de gazduire web, in functie de nevoile fiecaruia.

Alegerea unei firme care ofera gazduire web este mai dificila dat fiind faptul ca pe piata exista atat de multi furnizori de web hosting. Tocmai de acea, cei care au nevoie de web hosting trebuie sa acumuleze cat mai multe informatii referitoare la furnizorii de gazduire web.

Exista forumuri unde lumea discuta despre acest subiect, asa ca de acolo se pot culege informatii pretioase. Apoi, trebuie ca furnizorul ales sa ofere suport tehnic 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Web hostingul este extrem de important, asa ca toata lumea trebuie sa isi aleaga un web hosting de cea mai buna calitate.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.