Cum sa alegi o pompa submersibila 2 toli?

Share Button

Alegerea pompei submersibile ne poate da batai de cap, in ciuda volumului de informatii disponibile la acest moment, mai ales in mediul online. Pompele submersibile sunt dispozitive pe care nu doar va trebui sa le achizitionam in deplina cunostinta de cauza ci va trebui sa le si folosim cu toata raspunderea, cunoscandu-le detaliile tehnice. De aceea, oscilatiile intre o pompa submersibila 2 toli, sau 1 tol, devin cu adevarat importante, mai ales cand nivelul de cunoastere al acestor produse este minim.

O solutie in acest sens este aceea de a solicita ajutorul specialistilor in domeniu. La intrebarea: “ce aleg intre o pompa submersibila 2 toli sau un tol?”, cu siguranta ei vor gasi un raspuns potrivit pentru tine. Cu toate acestea insa, este indicat sa stii sa alegi acel model de pompa care ti se potriveste, macar estimativ, urmand ca informatiile pe care tu le detii sa fie completate de detaliile oferite de catre specialisti.

Alegerea unei pompe submersibile are la baza mai multe criterii. Fiecare dintre acestea insa fac parte dintr-un intreg ce va genera ideea a ceea ce va fi folosit pentru a aduce apa mai aproape de nevoile noastre.

Debitul, reprezinta fara doar si poate caracteristica pe care trebuie sa o avem in vedere, deoarece acesta este de fapt parametrul la care ne raportam. Debitul reprezinta cantitatea de apa ce poate fi pompata spre consumatori, drept pentru care devine un criteriu important, pe care nu avem cum sa il neglijam. Debitul, fiind o valoare masurabila, se exprima in metri cubi pe ora si este in stransa legatura cu inaltimea de pompare.

ppt.ro

Inaltimea de pompare reprezinta valoarea ce exprima adancimea de la care va fi pompata apa si transmisa mai apoi condumatorilor finali. Inaltimea de pompare are la baza ideea de adancime geodezica, aceasta fiind de fapt adancimea de la nivelul apei si pana la ultimul consumator sau robinet, pozitionat in cel mai inalt punct, la care se adauga 10 metri. Pe scurt, vorbim despre inaltimea de la luciul apei, la cel mai indepartat robinet, fie el situat in plan vertical sau orizontal. Inaltimii de pompare i se adauga 10 m in plus, deoarece tocmai valoarea pana la cel mai indepartat robinet trebuie acoperita, astfel incat debitul sa ramana constant.

Acestea sunt caracteristicile cu cea mai mare importanta, insa de asemenea la alegerea unei pompe submersibile este indicat sa avem in vedere si alte caracteristici precum tipul apei pe care o pompam (gradul de puritate al acestuia), temperatura acesteia, presiunea sau debitul de apa necesar. Nivelul apei trebuie sa fie cunoscut, precum si alte date tehnice ce ar putea influenta proiectul de alimentare, insa pe de alta parte, la nevoie, putem apela la persoane care se ocupa cu proiecte de alimentare, din care ne pot reiesi caracteristicile pompei submersibile.

Specialistii in domeniu, precum www.shop-einstal.ro ne pun la dispozitie o gama ampla de modele de pompe submersibile, astfel incat noi sa putem alege ceea ce ne este necesar pentru alimentarea locuintelor noastre, in depline conditii de siguranta si confort.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.