Cum alegeti periuta de dinti potrivita?

Cum alegeti periuta de dinti potrivita?

0 Shares
0
0
0

Profilaxia ne salveaza de numeroase neplaceri, nu doar in cazul sanatatii organismului, ci si al sanatatii dentare. Neingrijirea corecta a danturii duce la aparitia a diferite probleme stomatologice, din  cauza carora vom fi nevoiti sa vizitam clinici stomatologice, nu pentru un control de rutina, ci pentru a reda sanatatea dintilor nostri.

Intotdeauna este mai simplu sa prevenim decat sa tratam, iar pentru a preveni afectiunile dentare, utilizarea corecta a unei periute de dinti potrivite ne poate ajuta. Gama diversificata de periute de dinti disponibila pe rafturile magazinelor nu ne este de ajutor, deoarece ne este tot mai dificil sa ne hotaram asupra unei periute de dinti care sa ne multumeasca.

Daca sunteti fumatori sau consumatori de cafea, veti avea nevoie de o periuta cu o duritate mare (hard), insa este important sa aveti grija sa adoptati o tehnica corecta de periaj, deoarece va poate produce leziuni dentare de periaj. Puteti mai bine sa optati pentru o perie de duritate mai mica, care poate fi la fel de eficienta ca una dura, daca este utilizata corect.

[adsenseyu1]

Peria de dinti de duritate medie se numara printre cele mai utilizate, iar cea de duritate mica (soft) este dedicata persoanelor cu dinti care au o mobilitate crescuta. Sunt ideale persoanelor cu hipersensibilitate dentara. Daca exista inflamatii gingivale, este bine sa va orientati care o periuta care sa nu va lezeze gingiile.

Marimea periutei de dinti este un factor de alegere, deoarece capul periutei dentare trebuie sa fie de o dimensiune potrivita, pentru a va curata cu usurinta dintii. Daca alegeti o periuta de o dimensiune potrivita, veti reusi sa va periati molarii si premolarii, iar cu un maner suficient de lung al periutei si veti putea sa il prindeti cu usurinta, pentru un confort crescut, dar si pentru un periaj corect.

Pentru o mare parte a utilizatorilor, periutele de dinti cu perii moi si capul mic reprezinta cea mai buna alegere. In plus, este importanta si frecventa cu care va schimbati periuta de dinti, deoarece daca o schimbati rar, se acumuleaza bacterii care va afecteaza sanatatea danturii.

[adsenseyu1]

Important este sa va periati dintii in profunzime de doua ori pe zi si sa efectuati o curatare inter-dentara in fiecare zi, cu matase dentara sau alte produse pentru curatarea inter-dentara. Pastrati periuta de dinti la un unghi de 45 de grade de dinti si utilizati o miscare inainte si inapoi de-a lungul danturii. Extrem de important este sa curatati suprafetele interioare ale dintilor, unde se depun cantitati mari de placa bacteriana. De asemenea, curatati si partea posterioara a dintilor si limba.

Puteti, totodata, sa intrebati medicul dumneavoastra stomatolog despre cum sa aplicati o tehnica corecta pentru a va curata dintii. Daca nu stiti cum sa alegeti una dintre numeroasele clinici stomatologice, puteti accesa platforma web Verteclinique.ro, care ofera servicii complete clientilor sai, pentru imbunatatirea sanatatii dentare.

Preventia este esentiala in cazul sanatatii dintilor, iar cu o periuta de dinti potrivita si realizarea unui periaj corect, dintii dumneavoastra vor fi mereu sanatosi si frumosi, pentru a va bucura de un zambet stralucitor in fiecare zi.

0 Shares
You May Also Like