Telefoanele inteligente, tot mai avansate din punct de vedere tehnologic

Share Button

Telefoanele inteligente devin mai avansate pe zi ce trece, iar ceea ce ele pot face acum e de-a dreptul exceptional. Pentru ele poti gasi multe tipuri de piese telefoane ce le pot inlocui pe cele care prezinta defecte dupa o perioada mai lunga de utilizare a unui telefon.

Practic, in viitor, un telefon inteligent va putea fi folosit doar cu ajutorul unor gesturi. De curand, compania Google a prezentat proiectul unui dispozitiv care poate detecta miscarile mainii unui utilizator. Acesta are marimea unui card de tipul microSD si poarta numele de cod Project Soli. El va putea fi utilizat cu toate tipurile de gadgeturi care se pot purta, aici fiind incluse si ceasurile inteligente.

De exemplu, vei putea mari volumul telefonului tau mobil doar prin schitarea acelui gest cu mana in fata dispozitivului tau. Datorita acestei inventii astfel de gadgeturi, alaturi de ceasurile inteligente, vor deveni mai stilizate si mai usor de utilizat de catre oricine. Viitorul ne poate aduce si dispozitive care alcatuiesc harti 3D ale locurilor si oraselor prin care calatorim.

ppt.ro

Un astfel de proiect este cel denumit Project Tango. El include un smartphone si o tableta echipate cu camere si senzori speciali care inteleg spatiul si miscarea. Cu ajutorul lor poate fi alcatuita o harta 3D  pe care cei fara vedere le pot folosi pentru a se descurca singuri in orasele in care se deplaseaza. Cu ajutorul acestor senzori si camere, persoanele cu probleme mari de vedere pot fi avertizate asupra obstacolelor care le apar in cale in cursul deplasarii.

In viitor vor aparea smartphone-uri ale caror componente se pot asambla foarte usor si schimba oricand cineva doreste imbunatatirea unora dintre ele. Avantajele aduse de acest tip de tehnologie sunt numeroase. Cei care vor avea un asemenea telefon modular vor putea renunta la anumite componente defecte sau isi pot imbunatati telefonul asa cum doresc.

Astfel, un telefon poate fi particularizat in functie de preferintele fiecaruia si de scopul in care utilizatorii folosesc un asemenea dispozitiv. Cel mai cunoscut proiect de acest tip este Project Ara, care apartine companiei americane Google.

In derulare sunt mai multe proiecte experimentale, in mai multi tari, printre care se numara si Finlanda. Tot cei de la Google au elaborat un proiect prin care sa ii ajute pe utilizatori sa isi protejeze informatiile personale si fisierele stocate in telefoanele lor.

Numele proiectului este Vault. Practic, este folosit slotul pentru cardul microSD in fare se intorduce unul inteligent. El ajuta la protejarea informatiilor care trebuie sa ramana secrete. Noul tip de card microSD are un microprocesor integrat si un chip NFC care ii asigura unui telefon inclusiv comunicarea cu alte telefoane inteligente.

watchshop.ro

Sistemul de operare Adroid Lollipop a venit cu noutatea recunoasterii faciale a utilizatorului in locul deblocarii unui telefon cu ajutorul unui cod PIN. Un nou proiect, denumit Abacus, ajuta la recunaosterea modului in care un utilizator isi foloseste smartphone-ul. Aici sunt incluse si gesturile lui sau felul in care acesta tine telefonul in mana.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.