Cum alegem ceasul care ni se potrivește în funcție de cureaua sa?

Share Button

Un ceas de mână deține mai multe componente care ne ajută în alegerea acelui model de ceas care ni se potrivește cel mai bine, asta însemnând că este compatibil cu stilul nostru de viață, cu majoritatea ținutelor vestimentare, dar și că se potrivește încheieturii noastre și este un accesoriu frumos și atrăgător ori de câte ori îl purtăm.

Dintre toate componentele ceasului, cei mai mulți dintre noi acordăm o atenție deosebită curelei ceasului, inclusiv materialul din care este fabricată, dar și dimensiunea sa.

Cât de mult contează lățimea curelei atunci când achiziționăm un ceas?

Un ceas bine proporționat are de obicei o lățime a curelei de aproximativ jumătate din diametrul carcasei. Dacă veți alege un ceas cu diametrul carcasei de 40 mm, lățimea curelei ar trebui să fie de aproximativ 20 mm. De exemplu, modelul de ceas damă Fossil Jacqueline ES4534 are o dimensiune a carcasei de 36 mm, în timp ce lățimea curelei este de 14 mm.

În funcție de preferințele personale, puteți alege să optați pentru un ceas cu o curea mai lată. În general, persoanele care au încheieturi mici vor opta pentru ceasuri cu o curea mai puțin lată, în timp ce persoanele cu încheieturi mai mari optează adesea pentru modele mai robuste de ceasuri, asta însemnând și curele mai late.

ppt.ro

Mai aveți și opțiunea de a cumpăra un ceas prevăzut cu o curea interschimbabilă, ceea ce vă permite să solicitați unui ceasornicar să vă creeze mai multe curele.

Cât de mult contează materialul curelei atunci când achiziționăm un ceas?

În general, curelele din piele vor oferi ceasului un aspect mai subțire. O curea de ceas metalică, chiar și una de aceeași dimensiune ca o curea din piele, va părea întotdeauna mai mare și mai grea din cauza naturii metalului.

Acesta este un alt aspect important dacă aveți încheieturi mai mici. Curelele metalice oferă unui ceas un aspect mai impunător, ceea ce îl face alegerea principală pentru persoanele cu încheieturi mai mari. Totuși, această regulă nu este valabilă tot timpul. Foarte mult contează și designul curelei, precum și culoarea metalului.

Deși are o brățară metalică, care i-ar putea oferi un aspect mai robust, modelul de ceas damă Fossil Jacqueline ES4534 este în continuare elegant și atrăgător datorită modelului brățării și faptului că vine în culoarea plăcută de auriu roz.

Nu în ultimul rând, atunci când vă achiziționați un nou ceas, contează foarte mult și celelalte componente ale ceasului, asta însemnând să observați detaliile cadranului, și anume acele, orarul, minutarul, secundarul și toate celelalte eventuale detalii.

Pe măsură ce toate aceste detalii ale cadranului sunt mai mari și mai groase, oferă iluzia unui ceas mai mare. Dacă aveți încheieturi mici, evitați să purtați un ceas cu aceste elemente de mare dimensiune și grosime, deoarece efectul este unul disproporționat.

Oricum, designul ceasului tinde să fie adesea echilibrat, mai ales dacă ceasul aparține unor branduri superioare. În general, un ceas de 38 mm până la 40 mm cu numere uriașe va părea dezechilibrat. La polul opus, un ceas cu diametru și cu grosime mare, de exemplu o grosime de 9 mm și diametrul carcasei de 46 mm, dar cu ace subțiri, din nou va părea disproporționat.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.