Optimizarea Google Ads: pasi pentru o campanie de anunturi de inalta performanta

Share Button

Cu optimizarea campaniilor de Google Search, se pot plasa cu usurinta reclame online si, astfel, site-ul web castiga rapid si eficient mai multa vizibilitate si constientizare, castiga noi clienti si creste vanzarile. Pentru ca reclamele sa aiba cu adevarat succes insa, este necesara o revizuire constanta si o adaptare flexibila la conditiile pietei in continua schimbare.

Deci, daca se va face publicitate cu Google Ads, trebuie lucrat continuu la adaptarea anunturilor si sa se initieze masurile de optimizare adecvate la momentul potrivit. Acest lucru necesita nu numai perseverenta, ci si know-how.

Inainte de a incepe optimizarea campaniei cu Google Ads, ar trebui ca obiectivele de marketing sa fie clare. Cu cat obiectivul de publicitate este mai precis, cu atat este mai usor sa se ajusteze setarile din contul Google Ads la masurile de optimizare potrivite. Un numar mare de valori masurate pot fi individualizate in contul Google Ads si aliniate cu proiectul respectiv.

Mai intai, obtineti o imagine de ansamblu asupra intregii campanii Google alegand o perioada reprezentativa cu o baza de date valida, pe baza careia se vor lua ulterior decizii de optimizare.

ppt.ro

Prin sortarea dupa cost sau clicl-uri, se pot identifica rapid campaniile cele mai de succes si valoarea investitiei lor – dar, de asemenea, se poate vedea unde mai este loc de imbunatatire. Campaniile Google Ads pot fi optimizate in diferite moduri pentru a se potrivi obiectivelor de marketing. Campania poate fi optimizata in urmatoarele aspecte, printre altele:

 • Numerele de click si rata de click (CTR)
 • Numarul de afisari
 • Rata de conversie si conversie (CVR)
 • Cost si pret de click (CPC)
 • Pozitia reclamelor
 • Conversie

Cu strategia corecta, se va putea creste in mod eficient acoperirea si se va putea comercializa cu succes compania online.

Cand se creeaza o noua campanie Google Ads, se pot alege intre diferite tipuri de campanii cu care se poate afisa continutul publicitar in moduri diferite. In functie de tipul de campanie, pot fi indeplinite diferite scopuri publicitare:

 • Reteaua de cautare : anunturile text pot fi plasate aici in cautarea Google si pe paginile partenere ale retelei de cautare Google. Anuntul utilizeaza cuvinte cheie, astfel incat acesta este afisat utilizatorilor cand le cauta.
 • Reteaua de display : aici bannerele publicitare si anunturile text pot fi plasate pe peste doua milioane de site-uri web partenere de la Google.
 • Cumparaturi : cu reclamele pentru Cumparaturi Google, produsele din magazinele online pot fi promovate, de exemplu in cautarea Google si in fila Cumparaturi
 • Video : acest tip de campanie este potrivit pentru campaniile video pe YouTube si in reteaua Google
 • Campanii universale pentru aplicatii : aceasta permite ca aplicatiile sa fie promovate pe platformele Google majore, pe YouTube, Google Search, Google Play sau Google Discover.

Se va putea afisa campania Google Ads in reteaua de cautare sau in reteaua de display: Reteaua de cautare include cautarea Google, pe de o parte , dar si site-urile web partenere ale retelei de cautare, cum ar fi web.de sau t-online.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.