Ce fac de fapt probioticele pentru sanatate?

Ce fac de fapt probioticele pentru sanatate?

0 Shares
0
0
0

Probabil ca ati auzit deja despre bauturi bogate in proiotice si ati vazut numeroase marci de suplimente probiotice, astfel ca v-ati intrebat care este probioticul cel mai bun pentru adulti in 2020; dar, ce fac probioticele cu adevarat pentru sanatatea intestinului?

In cazul in care nu aveti prea multe cunostinte despre acest subiect, continuati sa cititi, pentru ca veti descoperi informatii pretioase despre probiotice.

CE SUNT PROBIOTICELE?

Probioticele sunt bacteriile bune din intestin care ajuta la oprirea cresterii bacteriilor daunatoare in mucoasa intestinala, trimitand semnale pentru bariera impotriva infectiei; si mentine sanatatea generala.

POATE CINEVA SA INCEAPA SA IA PROBIOTICE?

Da si nu. Discutati cu un furnizor de servicii medicale pentru indrumare, deoarece pot exista unele reactii adverse, mai ales daca cineva are un sistem imunitar slabit.

Exista si situatii in care, administrarea de probiotice poate provoca  unele reactii, precum diaree, gaze, balonare si disconfort. O persoana sanatoasa poate lua probiotice, dar asigurati-va ca luati doza corespunzatoare.

DECI, CINE BENEFICIAZA CEL MAI MULT DE PROBIOTICE?

Daca cineva este suspectat ca are o supraagregare bacteriana intestinala subtire, aceste afectiuni sunt ajutate de probiotice. Ele pot ajuta, de asemenea, persoanele care se confrunta cu diaree legata de antibiotice, constipatie sau cu boli inflamatorii intestinale.

CU ATAT DE MULTE SUPLIMENTE CONTRA-COUNTER, CE AR TREBUI SA CAUTAM?

Uitati-va la datele de expirare, deoarece probioticele sunt microbiomi liofilizati – odata ce ating cantitatea corespunzatoare de acid, temperatura si mediu din colon, incep sa infloreasca. Data de expirare poate face diferenta in cat de active sunt tulpinile si care sunt efectele.

Apoi, ganditi-va la doza corespunzatoare, care este oriunde intre cinci si 10 miliarde de unitati care formeaza colonii (CFU).

De asemenea, indreptati-va atentia catre lactobacillus sau bi dobacterium – cele doua tulpini bacteriene principale despre care s-au facut odata cu trecerea timpului cercetari. Evitati acele probiotice despre care nu stiti nimic.

CUM PUTEM INCORPORA PROBIOTICE IN DIETA NOASTRA ZILNICA?

Mancand legume crucifere cum ar fi broccoli, varza, ridichil precum si nuci si fructe de padure.

IMI FAC RAU PROBIOTICELE?

In cazul in care aveti o stare de sanatate buna, probioticele nu va pot afecta sanatatea, si va pot oferi multe beneficii. Daca insa aveti sistemul imunitar slabit, dupa cum spuneam si in randurile de mai sus, administrarea de probiotice poate provoca diaree, gaze, balonare si disconfort. Din acest motiv, este indicat sa intrebati medicul daca sa luati sau nu probiotice.

CONCLUZIE

Probioticele sunt bacterii vii si drojdii care sunt bune pentru sanatatea dvs., in mod deosebit pentru sistemul digestiv. De obicei ne gandim la acestea ca la germeni care provoaca boli. Dar corpul dvs. este plin de bacterii, atat bune, cat si rele. Probioticele sunt adesea numite bacterii „bune” sau „utile”, deoarece ajuta la mentinerea sanatatii intestinului.

Inainte de a cumpara suplimente probiotice insa, ar fi ideal sa intreabati medicul, si sa aflati daca acesta va recomanda suplimentele probiotice, si ce recomandari va face, pentru ca in mod evident veti dori sa alegeti spuplimentul care este considerat probioticul cel mai bun pentru adulti in 2020.

0 Shares
You May Also Like