7 motive pentru a deschide un magazin online

Share Button

Comertul electronic a revolutionat complet lumea comertului, evoluand de la an la an pentru a raspunde nevoilor tot mai mari ale oamenilor si adaptandu-se la noile tehnologii. In ultimele 12 luni, comertul electronic in Romania, ca si in restul lumii, s-a transformat dintr-o oportunitate intr-o necesitate.

Sa faci cumparaturi, sa comanzi o cina, sa cumperi o carte, sa obtii un medicament: toate acestea sunt activitati care acum se desfasoara adesea online. Acest lucru a dus la o puternica expansiune a comertului electronic, cu noi interese si noi tendinte atat in ceea ce priveste achizitiile, cat si serviciile.

Sectorul comertului electronic a crescut deja rapid in ultimii ani si este posibil sa nu dea semne de oprire in viitorul apropiat. Se estimeaza ca vanzarile online vor creste la 4,5 trilioane pana in 2021.

Dar de ce este comertul electronic atat de atractiv atat pentru comercianti, cat si pentru clienti? Va vom explica mai jos principalele avantaje ale unei afaceri de comert electronic si de ce ar trebui sa incepeti una. Puteti apela la SEO creare-magazinonline.ro.

ppt.ro
  1. Costuri de pornire mai mici

Inceperea unei afaceri de comert electronic necesita o investitie initiala mai mica decat alternativele clasice de afaceri.

O solutie de comert electronic reduce costurile prin eliminarea necesitatii de a avea majoritatea locatiilor fizice si a unui numar mare de angajati. De asemenea, este posibil sa se reduca si mai mult costurile prin alegerea unui anumit tip de model de afaceri. De exemplu, o afacere de dropshipping va permite sa vindeti articole fara sa le produceti si sa le depozitati.

  1. Acoperire larga a pietei

Unul dintre avantajele unei prezente online este ca afacerea va avea o acoperire mult mai larga. 87% dintre cumparatori incep cautarea unui produs pe o platforma online, ceea ce face din comertul electronic o modalitate ideala de a atrage mai multi clienti.

Desfasurarea afacerii online permite ca produsele si serviciile sa devina accesibile in intreaga lume. Prin utilizarea unui site web, veti putea acoperi o zona mult mai larga decat magazinele fizice.

  1. Deschis 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana

Magazinele online sunt deschise in permanenta, ceea ce le ofera clientilor posibilitatea de a face o achizitie oricand doresc. Un site de comert electronic cu un timp de functionare excelent si o procesare automata a comenzilor va va oferi oportunitatea de a genera venituri constante fara a fi nevoit sa va faceti griji cu privire la programarea si orele de lucru.

  1. Automatizare

Automatizarea este unul dintre cele mai bune beneficii ale comertului electronic. De la gestionarea platilor si trimiterea de e-mailuri promotionale pana la actualizarea inventarului si furnizarea de asistenta pentru clienti cu ajutorul unui chatbot, reduce volumul de munca si numarul de angajati pe care va trebui sa ii angajati.

Cu aceste beneficii, sunteti liber sa va ocupati de aspectele de marketing si de management ale afacerii. De asemenea, automatizarea reduce la minimum riscul de eroare umana. Daca sistemele dumneavoastra automate functioneaza corect, nu ar trebui sa existe riscul de a trimite un e-mail, un produs sau o factura catre o persoana sau o adresa gresita.

  1. Retargetarea clientilor

In timp ce multi clienti vizualizeaza o varietate de produse relevante, unii dintre ei inspecteaza articolul si pleaca fara a finaliza achizitia. Puteti recupera oportunitatea de vanzare prin implicarea in retargetingul clientilor.

Aceasta este o campanie publicitara care afiseaza reclame online ale produselor care au fost vizualizate, dar nu si cumparate, vizitatorilor afacerii. Este o strategie de marketing eficienta care nu poate fi implementata atunci cand se face afaceri intr-o locatie fizica, deoarece, de obicei, nu exista nicio modalitate de a contacta un client dupa ce acesta a plecat.

  1. Mai usor de extins

Pe masura ce afacerea se dezvolta, va trebui sa interactionati cu un numar tot mai mare de clienti. In cazul comertului electronic, trebuie doar sa va imbunatatiti planul de gazduire si functionalitatea de comert electronic pentru a face fata unui trafic mai mare.

De asemenea, orice campanie publicitara poate fi ajustata cu usurinta prin simpla crestere a bugetului de publicitate. Acelasi lucru nu se poate face cu un magazin fizic: pentru a gazdui mai multi cumparatori, va trebui sa mariti spatiul. Acest lucru va costa mult mai mult decat implementarea unui site web.

  1. Instrumente de analiza

Un alt avantaj al comertului electronic este capacitatea de a integra instrumente analitice, cum ar fi Google Analytics. Aceste instrumente va pot ajuta sa identificati informatii vitale despre clienti, cum ar fi caracteristicile geografice sau demografice si comportamentul de cumparare.

Unele instrumente de harti termice ofera, de asemenea, informatii despre modul in care vizitatorii interactioneaza cu site-ul web. Invatand cum navigheaza utilizatorii si care sunt zonele la care acestia acorda cea mai mare atentie, va puteti optimiza site-ul web pentru o experienta mai completa si mai placuta pentru utilizatori.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.