Vacanta perfecta alaturi de familie in Egipt

Share Button

Monumentele vechiului Egipt sunt coplesitoare si atat de vechi incat au inceput sa atraga turisti din Europa inca de cand grecii construiau Acropolele.

Dincolo de istoria sa, Egiptul este, de asemenea, un loc in care europenii se ingramadesc sa se bucure de plaje si sporturi nautice din statiunile din Marea Roșie ale tarii. Daca inca nu ti-ai programat vacanta urmatoare cu siguranta ar trebui sa iei in considerare numeroase oferte de la Filadelfia Turism si sa alegi o vacanta in Egipt in 2018.

Istoria Egiptului

Multe vacante se concentreaza pe Cairo, care are virtutile duale de a fi cel mai mare oras al Egiptului si care se afla la numai 15 km de Giza, unde se gasesc faimoasele piramide si Sfinxul.

ppt.ro

Restul monumentelor majore ale Egiptului antic necesita o excursie pe Nil spre situri precum Luxor si Valea Regilor, unde faraonii, cum ar fi Tutenkamun, au fost ingropati inainte ca epoca constructiei piramidale sa inceapa.

Alte locatii de-a lungul Nilului, cum ar fi Abydos, Abu Simbel si Dendera, trebuie sa fie pentru orice turist care incearca sa viziteze  toate cele mai faimoase monumente ale Egiptului.

Alexandria ofera o experienta complet diferită de Egiptul istoric. Orasul a fost fondat de Alexandru cel Mare si a servit drept capitala a primului macedonean, si apoi a condus Egiptul. In consecinta, orasul poarta monumente vechi de design grecesc si roman, precum si marcile ulterioare ale imperiului britanic din secolul al XIX-lea.

Plaja

Marea Rosie este centrul, cele mai multe activitati pe plaja din Egipt, cu statiuni de plaja de lux pe coasta de est si pe Peninsula Sinai. Cel mai mare este Sharm el-Sheikh pe varful Sinai, dar si alte locatii din Hurghada si El Gouna sunt, de asemenea, bine dezvoltate, cu hoteluri, restaurante si distractii la soare.

Marea Rosie egipteana este, de asemenea, o destinatie majora pentru scafandri, cu apele sale limpezi, naufragiul istoric si viata bogata a marii.

Practic, orice statiune de pe malul marii, pe Marea Rosie, va avea mai multe operatiuni de scufundari, atat excursii cu barca, cat si cu acces la croaziere live-la-diving. Plajele cu nisip alb sunt relativ nedezvoltate din cauza lipsei de apa si, prin urmare, sunt destinatia de alegere pentru clasa de mijloc a Egiptului.

Bucataria egipteana

Valea Nilului din Egipt a fost renumita pentru fertilitate de mii de ani si continua sa produca boabe si legume de inalta calitate. In consecinta, vegetarienii vor avea multe optiuni in Egipt. Painea, in special, este un articol serios de hrana in Egipt, unde pranzul obisnuit ar putea consta dintr-o paine cu o salată verde si salata de ceapa.

In general gasesti produse precum: falafel, kebab și frunze de struguri umplute care apar pe majoritatea meniurilor. Cu toate acestea, unii considera ca kushari, o combinatie de macaroane, orez si linte, este mancarea nationala.

Pregateste-ti de acum vacanta de vara din 2018 si alege dintre destinatiile preferate de la Filadelfia Turism.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.