Uleiuri esențiale pentru ameliorarea oboselii

Share Button

Aproape toată lumea a experimentat simptomele oboselii. De fapt, este destul de obișnuit să dorești să dormi puțin mai târziu în dimineața de luni sau chiar la mijlocul după-amiezii. Epuizarea, însă, poate fi mai mult decât simplă oboseală. Mai degrabă, lipsa de energie sau motivație mentală și fizică face ca munca sau socializarea să pară dificile.

Epuizarea poate avea mai multe explicații. Ea poate apărea de la prea multă sau prea puțină activitate fizică, de la lipsa de somn, de la o dietă nesănătoasă, exerciții fizice excesive sau o serie de alte dereglări fizice și mentale. Poate fi adesea remediată prin identificarea cauzei sale subiacente și prin schimbarea obiceiurilor în consecință.

O altă modalitate de a ajuta la ameliorarea sau prevenirea epuizării este, totuși, utilizarea uleiurilor esențiale. Uleiurile diferite aduc beneficii diferite. De exemplu, ele pot calma mintea sau pot crea un mediu relaxant pentru o noapte liniștită de odihnă. Pe lângă un stil de viață sănătos, uleiurile esențiale vă pot ajuta să vă simțiți mai plini de energie pentru a face faţă unei zile dificile.

Vă invităm să descoperiţi, împreună cu aromaterapeut Diana Gubas întreaga lume a uleiurilor esenţiale şi alte beneficii ale acestora pentru minte şi corp şi pentru o viaţă sănătoasă.

ppt.ro

Uleiuri esențiale pentru ameliorarea oboselii

Fiecare tip de ulei esențial are o compoziţie chimică unică ce îi oferă o serie de beneficii pentru sănătate.

Unele uleiuri esențiale vă pot ajuta să vă simţiţi mai odihniţi sau mai relaxați. Iată câteva moduri în care uleiurile esențiale pot lupta împotriva oboselii. Rețineți, totuși, că uleiurile esențiale nu sunt potrivite pentru tratarea insomniei, ci mai degrabă pentru a ajuta la calmarea unui somn agitat ocazional.

Grapefruit, lămâie şi portocală dulce

Uleiurile de citrice precum lămâia, portocala și grepfruitul oferă o aromă puternic înălțătoare, care s-a dovedit că modifică pozitiv starea de spirit. De fapt, utilizarea uleiurilor esențiale de citrice precum portocala dulce vă poate ajuta să faceţi față stresului, stimulând mintea și simțurile.

Grapefruitul și alte uleiuri esențiale de citrice pot aduce beneficii chiar și sistemului imunitar, făcându-i pe oameni să se simtă sănătoși și gata să înceapă ziua. Uleiul esențial de lămâie este deosebit de bun pentru energizare, în timp ce proprietățile sale antioxidante ajută la detoxifierea organismului.

Mentă şi eucalipt

Aceste uleiuri sunt ca o gură puternică de aer proaspăt care vă va scoate din somnolență și vă va motiva să duceţi lucrurile la bun sfârșit. S-a demonstrat că uleiul de mentă îmbunătățește performanța în timpul exercițiilor fizice, deoarece luptă împotriva oboselii minții și corpului, în timp ce eucaliptul oferă o serie de proprietăți vindecătoare care ajută la menținerea întregului corp energizat.

Piper negru, ghimbir, busuioc

Condimentele nu sunt doar pentru bucătărie! Uleiurile esențiale derivate din anumite ierburi și condimente oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv prin combaterea oboselii.

Uleiul esențial de busuioc energizează în mod natural reducând oboseala și curăţând mintea. Uleiul esențial de piper negru poate menține sănătatea și unii chiar îl folosesc ca parte a unei rutine de pre-antrenament. Uleiul de ghimbir menține nivelul de energie constant, chiar dacă ați ratat somnul.

Nu mai apăsați butonul de amânare și lăsaţi cafeaua de-o parte – există multe modalități de a crește energia în mod natural. Utilizarea uleiurilor esențiale dimineața este o modalitate excelentă de a începe ziua și de a îmbunătăți productivitatea. Încercați să amestecați uleiuri energizante precum citrice, rozmarin, piper negru sau mentă într-un difuzor în timp ce vă pregătiți pentru o nouă zi.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.