Ce poti sa faci pentru a trata si preveni HTA?

Share Button

Sanatatea ta este cea mai importanta. Cat timp ai grija de starea corpului tau si de modul in care te simti in general, poti avea o calitate a vietii buna. Astfel, este semnificativ felul in care iti organizezi activitatile, momentele de somn si odihna si regimul alimentar.

Trebuie sa alternezi orele de munca si implicare fizica si emotionala cu diverse ore de relaxare si destresare. Un echilibru poate sa te ajute sa ai o viata armonioasa si bine gestionata. Din ce in ce mai des se pune problema Hipertensiunii Arteriale si se vorbeste despre consecintele ei nefaste.

Este bine sa stii ce inseamna HTA si ce riscuri exista daca nu iei cele mai bune decizii pentru tine. La CardioClinic.ro poti descoperi medici care iti stau la dispozitie si poti sa beneficiezi de cele mai bune aparaturi pentru investigatiile tale. Iata care sunt cele mai importante informatii pe care le poti avea despre HTA:

  1. Ce inseamna HTA

Ce inseamna HTA? Care sunt elementele pe care trebuie sa le cunosti in legatura HTA? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care trebuie sa ai un raspuns. HTA este o prescurtare a cuvintelor Hipertensiune Arteriala.

ppt.ro

Aceasta este, in prezent, cea mai intalnita boala cardiovasculara. Este important sa acorzi atentie semnelor care pot sa apara si sa mergi la medicul specialist atunci cand crezi ca ar putea sa fie mici indicii ale acestei boli. Astfel, daca ai ameteli frecvente, dureri de cap, tulburari de vedere sau tiuit in urechi, poti sa faci o vizita la doctor.

Specialistii de la CardioClinic sunt alaturi de tine pentru a-ti recomanda cele mai bune solutii pentru sanatatea ta.

  1. Care sunt factorii de risc?

Daca ai HTA ai o multitudine de riscuri asociate si este bine sa tii cont de indicatiile medicului tau pentru a avea o stare de sanatate buna. Factorii de risc sunt complicatiile care pot sa apara in urma agravarii.

Astfel, daca nu ai grija si nu mentii valorile HTA in zona corecta pentru corp, poti risca un accident vascular cerebral sau infarct miocardic. Un alt risc puternic impactant pentru corp este insuficienta renala.

  1. Ce poti face pentru a trata si preveni HTA?

In primul rand trebuie sa mergi la medic pentru a avea un control periodic si pentru a stabili un diagnostic in urma investigatiilor necesare. Apoi, este important sa ai un stil de viata sanatos, sa faci miscare si sa tii cont de toate indicatiile primite.

Medicul o sa se uite si la istoricul familiei tale si o sa tina cont de momentul aparitiei bolii sau de regimul alimnetar pe care il ai. Medicatia poate sa fie unul dintre tratamente.

  1. Stilul de viata sanatos si beneficiile sale pe termen lung

Daca mentii un stil de viata sanatos, cu sport, miscare zilnica si regim alimentar fara multa sare, o sa ai grija de coprul tau si o sa ai tensiunea in limitele normale. Trebuie sa slabesti pentru a avea cele mai bune rezultate, atunci cand este vorba despre obezitate.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.