Ce este spinning-ul?

Share Button

Spinning-ul, precum si ciclismul pe o bicicleta de exercitii, hidrobicicleta si bicicleta cu role, este o activitate de exercitii de grup din categoria ciclismului de interior. Spinning-ul necesita utilizarea unei bicicleta spinning HMS-SW7150, echipata cu o rezistenta speciala a volanului, care este similara, dar nu la fel ca o bicicleta de exercitii traditionale.

Sesiunile sunt conduse de un instructor, de obicei pozitionat in fata sau in fruntea clasei, care, in general, “trage” si motiveaza grupul.

Spin bike online

O bicicleta fit cu lant, cu o sa confortabila, reglabila pe verticala si orizontala, este disponibila online. Aceasta ofera un antrenament cardiovascular intensiv din punct de vedere caloric prin variatia conditiilor de exercitii, care reproduc conditiile normale de ciclism in aer liber, cum ar fi plat, in urcare si in coborare.

ppt.ro

Calculatorul de pe ghidon monitorizeaza distanta parcursa, caloriile arse, viteza de pedalare, timpul si pulsul. Datorita monitorului portabil al ritmului cardiac, este posibila, de asemenea, monitorizarea functiilor cardiace si, astfel, efectuarea unui antrenament cardiovascular.

Beneficiile spinningului       

Spinning-ul consuma un numar mare de calorii, antreneaza si activeaza metabolismul aerobic – cu toate beneficiile pe care le are asupra sistemului cardiovascular si respirator – si intareste musculatura membrelor inferioare.

Quadricepsul femural si muschii din spatele coapsei sunt implicati in mod special – mai ales prin utilizarea pantofilor de ciclism sau a curelelor de la pedale. In plus, in pozitia in picioare pe sa, spinning-ul activeaza in mod semnificativ si centura abdominala si, in mod secundar, muschii pectorali si tricepsul brahial. Sa intram mai in detaliu.

Sa incepem prin a sublinia faptul ca amploarea beneficiilor care pot fi obtinute din spinning creste cu cat nivelul persoanei care abordeaza aceasta activitate de fitness este mai scazut si creste si mai mult proportional cu sarcina totala de antrenament. In general, am putea spune ca filarea:

  • Imbunatateste capacitatea cardio-vasculara si respiratorie: acest lucru se datoreaza unei mai mari eficiente a inimii, care pompeaza mai mult sange cu mai putin efort, si unei circulatii imbunatatite, care se mandreste cu o mai mare elasticitate arteriala, capilarizare si intoarcere venoasa.
  • Ritmul cardiac in repaus scade
  • Tensiunea arteriala tinde sa se normalizeze – mai ales atunci cand este excesiva
  • Creste oxigenarea tesuturilor
  • Creste fluxul sanguin coronarian catre inima

Calcularea caloriilor consumate in timpul rotirii

Consumul de energie al spinning-ului variaza in functie de intensitatea, durata si nivelul de antrenament. Cu cat sunteti mai antrenat, cu atat mai putine calorii “ardeti”; cu cat sesiunea este mai intensa si mai lunga, cu atat mai multa energie consumati.

Coeficientul de consum caloric al spinning-ului difera foarte mult in functie de organismul care il publica. Am putea spune ca datele cele mai putin incurajatoare sugereaza o cheltuiala de 300-500 kcal/h (calorii pe ora), in timp ce cele mai optimiste ajung la 550-900 kcal/h.

Este destul de greu de crezut ca participarea la un antrenament de spinning ar consuma jumatate din cantitatea de energie de care are nevoie o persoana sedentara pe zi. Este probabil ca 900 kcal/h sa fie fie o cifra bazata pe intensitatea maxima atinsa in spinning, care este imposibil de mentinut timp de o ora.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.