Tot ce trebuie sa stii despre acidul hialuronic

Share Button

Acidul hialuronic este acea substanta care se regaseste in organismul fiecarei persoane, in mod special in piele si cartilaje. Ei bine, aceasta substanta are un rol extrem de important deoarece ajuta foarte mult la hidratare.

Odata cu trecerea timpului insa si cu inaintarea in varsta, cantitatea de acid hialuronic din organimul nostru incepe incetul cu incetul sa scada, motiv pentru care apar si ridurile.

Mai exact, acidul hialuronic este extrem de important deoarece el ajuta foarte mult la retentia apei si la hidratarea fibrelor de elastina si colagen.

Un lucru important de mentionat este faptul ca odata cu trecerea timpului s-a constatat ca acidul hialuronic poate ajuta foarte mult la vindecarea ranilor si la estomparea cicatricilor, iar din acest motiv, aceasta substanta este foarte des utilizata si in industria cosmetica.

ppt.ro

Ei bine, in industria cosmetica acidul hialuronic are rolul de a retine apa la suprafata pielii, astfel ca acesta asigura hidratarea necesara tenului. Totodata, acidul hialuronic reuseste sa contribuie decisiv la mentinerea supletii si elasticitatii pielii.

Tocmai acesta este si motivul pentru care femeile care isi cumpara produse antirid, se uita daca produsele respective contin aceasta substanta.

Un detaliu important de mentionat este faptul ca acidul hialuronic se introduce in zonele dorite cu ajutorul injectiilor, insa dat fiind faptul ca aceasta substanta se regaseste in organismul fiecaruia, injectiile cu aceasta substanta nu sunt deloc daunatoare pentru organism.

Ba mai mult, o mutime de femei opteaza pentru acid hialuronic buze cu scopul de a-si mari volumul buzelor. In cazul in care este injectat cu moderatie, acidul hialuronic le poate oferi buzelor subtiri un volum foarte frumos.

Trebuie insa mentionat faptul ca injectiile cu acid hialuronic sunt putin dureroase, la fel ca si o anestezie dentara, insa ele nu necesita spitalizare.

In ceea ce priveste efectul acestor injectii cu acid hialuronic trebuie mentionat faptul ca acesta dureaza undeva intre 6 si 12 luni, dupa care tratamentul trebuie repetat.

Despre acidul hialuronic este important de precizat ca poate sa fie folosit si pentru a scapa de cearcane. Cu siguranta femeile care au cearcane ar face orice sa scape de acestea si ar incerca fel si fel de tratamente.

O solutie foarte buna pentru ele ca sa scape de cearcane este fara doar si poate acidul hialuronic. Femeile care aleg sa isi injecteze acid hialuronic pot observa rapid ca nu mau au cearcane, insa de regula dupa injectarea acestei substante apar vanati in zona ochilor, vanatai care vor disparea dupa aproximativ 48 de ore.

Partea buna privind acidul hialuronic este acela ca el poate fi folosit si pentru mascarea cearcanelor, insa partea mai putin placuta este aceea ca rezultatele vor fi vizibile aproximativ 6 luni, dupa care tratamentul va trebui repetat.

Pana la urma insa, chiar daca trebuie repetat tratamentul de doua ori pe an, atat in ceea ce priveste cearcanele cat si in ceea ce priveste buzele, tot ce conteaza la final este faptul ca acidul hialuronic scapa femeile de cearcane, si le ofera acestora buze mai voluminoase.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.