Lucruri generale despre dezinsectie

Share Button

In primul rand trebuie mentionat faptul ca dezinsectia reprezinta un ansamblu de modalitati si mijloace prin care se elimina insectele daunatoare dintr-un anumit spatiu fie el interior sau exterior. Dezinsectia previne totodata si inmultirea insectelor.

Referitor la acest proces este important de amintit ca el face parte dintr-un proces mai larg de combatere si prevenire a bolilor ce pot sa fie transmise de catre tot felul de daunatori.

Interventiile de dezinsectie sunt realizate de catre unitatile specializate alcatuite din operatori dezinsectie care detin un atestat eliberat de catre Ministerul Sanatatii si Invatamantului. Acest atestat a fost obtinut pe baza sustinerii unui curs de specializare si a unui examen.

In ceea ce priveste firmele care presteaza asemenea servicii, trebuie mentionat ca pe piata exista mai multe firme de dezinsectie Bucuresti in fiecare sector al capitalei, insa si in celelalte orase ale tarii exista firme care activeaza in acest domeniu.

ppt.ro

Dezinsectia este un proces de care pot avea nevoie atat persoanele fizice cat si persoanele juridice, iar pretul acestui proces depinde foarte mult de la un caz la altul. De regula preturile sunt influentate de gradul de infestare, de suprafata spatiului infestat, de frecventa interventiilor necesare, de tipul insectei daunatoare, sau de diferiti alti factori.

Referitor la procesul de dezinsectie este important de mentionat faptul ca acesta este de doua tipuri astfel ca exista dezinsectie preventiva care face referire la impiedicarea inmultirii si raspandirii daunatorilor, sau dezinsectie curativa sau de combatere. Acest tip de dezinsectie elimina insectele si focarele de insecte.

Aceste servicii de dezinsectie trebuiesc repetate lunar in industria alimentara, in sistemul sanitar sau in sistemul de invatamant, sau trimestrial in restul unitatilor.

Un amanunt foarte interesant care trebuie neaparat amintit in acest articol este acela ca dezinsectia se realizeaza prin trei metode, si anume prin metode fizice sau mecanice, prin metode biologice sau prin metode chimice, insa cele mai fes folosite sunt metodele fizice si cele chimice.

Metodele fizice de dezinsectie constau in aplicarea unor capcane cu adeziv si feromoni pentru insecte, sau in aplicarea unor lampi UV cu adeziv si incinerare. Aceste metode fizice sunt ecologice, asa ca mediul inconjurator nu este afectat in nici un fel.

In ceea ce priveste dezinsectia cu metode chimice trebuie mentionat faptul ca aceasta implica folosirea unor insecticide de indigestie sau contact, in asa fel incat sanatatea populatiei sa nu fie afectata de sunstantele respective.

Insecticidele pe care le folosesc firmele care isi desfasoara activitatea in acest domeniu sunt aprobate prin ordin de catre Ministerul Sanatatii. Aceste insecticide se regasesc pe lista de Produse pesticide avizate pentru profilaxia sanitar umana. Insecticidele respective au si instructiuni de utilizare dar si fise de securitate.

Aceste insecticide se prezinta sub mai multe forme, cum ar fi geluri, emulsii, solutii concentrate, etc.

watchshop.ro

Ei bine, acestea sunt cateva detalii foarte importante referitoare la dezinsectie, insa cel mai important detaliu este acela ca atat persoanele juridice (firmele) cat si persoanele fizice pot avea oricand nevoie de servicii de dezinsectie, asa ca trebuie sa apeleze la ajutorul firmelor de specialitate.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.