Tipuri de matase pentru rochii

Share Button

Pentru cele mai frumoase modele de rochii va invitam pe Dukessa.ro.

Tesutul si lucrul cu matase a fost de mult un secret atent pazit, care a limitat acest material costisitor la utilizarea pentru nobili, dar, in timp, cunoasterea modului de a produce tesatura stralucitoare, a transformat matasea dintr-un privilegiu regal intr-un lux de zi cu zi.In cele ce urmeaza va prezentam mai multe tipuri de matase.

Toate tipurile de matase provin de la gogosi de viermi de matase, dar prelucrarea si teserea pot face o diferenta dramatica in modul in care produsul finit arata, se simte si se comporta.

Charmeuse

ppt.ro

Materialele si hainele de matase charmeuse au in general o stralucire asemanatoare lichidului care le face potrivite pentru seara. Deseori aceste tip de matase este folosit pentru rochii de bal lungi, si de asemenea charmeuse apare si in bluze si camasi.

Sifon

Sifonul de matase da rochiei un aspect aerisit, eteric, fiind un material foarte des folosit . Utilizat frecvent pentru esarfe, liniile fluide ale materialului fac ca acesta sa fie foarte bun si pentru rochii de sifon cat mai compacte, pentru ca ele vor fi in special gratioase.

watchshop.ro

Crepe de Chine

Atuurile sale sunt fluiditatea si modul elegant in care se muleaza pe orice corp. Materialul are un luciu subtil si o textura fina usor nisipoasa. Pentru ca este mat, este adesea folosit pentru tinutele de birou.

Dupion

Aceasta tesatura de matase eleganta provine din fire de matase dublate. Variatiile de textura aleĀ  tesaturii ii confera un aspect deosebit de neregulat. Straturile sale rigide, greutatea mai mare si stralucirea lucioasa fac ca acesta sa fie preferat pentru o utilizare in medii formale.

Fuji

De asemenea, cunoscut sub numele de matase spalata cu nisip, matase spalata sau matase suedeza, acest material se simte moale si catifelat. Textura mata si tesatura fluida il fac ideal pentru rochii de zi cu zi.

Habutai

Denumita de asemenea matase chineza, habutai are o stralucire lucioasa si o textura clara. Este de obicei folosit in rochii scurte de cocktail sau rochii lungi formale.

Matasea bruta

Acest materiale creeaza o textura mai rugoasa si mai rigida decat alte tesaturi de matase. Are o suprafata mata si o drapare curata. Cele mai multe rochii facute din acest material sunt concepute pentru birou.

Shantung

Ca si dupionul de matase, shantungul de matase este o tesatura neregulata, dar este mai neteda si mai usoara decat dupionul. Aceasta tesatura versatila functioneaza la fel de bine pentru rochii de birou structurate, rochii de cocktail si rochii pentru utilizarea de lunga durata.

Tafta

Taftaua de matase este rigida si are o stralucire pronuntata. Stofa eleganta este utilizata aproape exclusiv in rochii formale, rochii de dans si imbracaminte de mireasa.

Acestea sunt toate tipurile de matase si recomandarea noastra atunci cand optati pentru astfel de rochii ar fi sa alegeti exact materialul potrivit pentru tipul de rochie potrivit. De asemenea, va recomandam ca atunci cand alegeti matase pentru haine sa optati si pentru accesorii cat mai delicate si cat mai finute pentru a nu strica nobletea materialului.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.