Posibile probleme ale unui parbriz

Share Button

Se stie faptul ca fiecare sofer isi iubeste foarte mult masina, asa ca isi doreste ca aceasta sa se prezinte intr-o stare perfecta, atat din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere estetic.

Multi sunt soferii care au grija in mod exemplar de masina lor, ii fac reviziile la timp, o tin in garaj sau in parcarea din fata blocului si fac tot ce le sta in putere sa aiba masina pe placul lor.

Ei bine, exista insa si situatii, in care chiar si cei mai atenti soferi pot ajunge sa mearga cu masina la service pentru ca au o problema cu parbrizul. De multe ori exista soferi care circula prudent, insa o mica pietricica sarita de sub roata altei masini, le ajunge pe parbriz, unde provoaca pagube.

De regula, soferii care ajung cu masina in service pentru ca au probleme cu parbrizul, fie au parbrizul ciobit, fie acesta este fisurat.

ppt.ro

Ciobiturile parbrizelor au de cele mai multe ori acel tip stea, potcoava sau ochi de bou dupa cum mai sunt denumite de catre straini sau specialistii din domeniu. Soferii care se confrunta cu astfel de probleme trebuie sa isi duca rapid masina in service, pentru ca in caz contrar exista riscul ca parbrizul sa cedeze din cauza socurilor termice dar si a vibratiilor pe care gropile si drumurile din Romania le produc.

O simpla fisura de cativa milimetri poate ajunge chiar la cativa centimetri, iar apoi parbrizul se poate fisura in intrecime, asa ca este important ca soferi in urma unei simple ciobituri sa isi duca masina in service.

Reparatia este una simpla, pentru ca se gaureste parbrizul in mijlocul loviturii, se umple apoi ciobitura dar si canalele sale cu rasina, iar apoi cu o ventuza speciala se face vacuum pentru ca rasina sa fie presata in zonele fisurate. Dupa aceea, parbrizul va fi acoperit cu o folie si se va astepta uscarea acestuia timp de cateva minute, dupa care problema va fi remediata.

Exista si situatii in care apar fisuri mari, datorita neglijarii si amanarii reparatiilor la timp a ciobiturilor. Dat fiind faptul ca apa isi fac loc in acele mici crapaturi ale parbrizului si incepe sa inghete sau sa se dilate, deja parbrizul este compromis, pentru ca in scurt timp se va produce o fisura foarte mare.

In aceste conditii, cel mai probabil este nevoie de o inlocuire parbriz, asa ca de aceasta operatiune se pot ocupa specialistii de la service. Acestia pot chiar sa comande ei parbrizul.

Exista si soferi care isi doresc un parbriz foarte ieftin, asa ca iau cu asalt magazinele online pentru a cauta cele mai bune oferte pentru un pret parbrize, sau aleg chiar sa isi indrepte atentia spre firmele de dezmembrari auto pentru a-si achizitiona de acolo un parbriz.

watchshop.ro

Pana la urma insa nu conteaza atat de mult locul de unde este cumparat parbrizul, precum conteaza ca acesta sa fie impecabil. Un parbriz impecabil este necesar pentru orice sofer, pentru ca acesta are astfel vizibilitate perfecta. In schimb, un parbriz ciobit sau fisurat afecteaza vizibilitatea soferului, asa ca este important ca parbrizul fisurat sa fie inlocuit si cel ciobit sa fie reparat.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.