Avantajele pe care le obtii cand practici inotul

Share Button

Pentru inot noi va recomandam cursuri inot prelungirea Ghencea si in continuare, va prezentam toate beneficiile pe care le obtineti de la inot.

Beneficiu si pentru persoanele cu MS

Persoanele cu scleroza multipla (SM) pot gasi, de asemenea, in inot efecte benefice. Apa face membrele ca membre;e sa fie pline de putere, ajutandu-le sa se sustina in timpul exercitiilor fizice. Apa ofera, de asemenea, o rezistenta blanda.

Intr-un studiu, un program de inot de 20 saptamani a dus la reducerea semnificativa a durerii pentru persoanele cu MS. Acesti oameni au prezentat, de asemenea, imbunatatiri cu simptome precum oboseala, depresia si dizabilitatea. Aflati mai multe despre terapia cu apa pentru MS citind articolele specifice de pe internet.

ppt.ro

Inotul arde caloriile

Inotul este o modalitate eficienta de a arde calorii. O persoana de 160 de kg sterge aproximativ 423 de calorii pe ora, in timp ce inotul atinge un ritm scazut sau moderat. Aceeasi persoana ar putea arde pana la 715 de calorii o ora in inot intr-un ritm mai viguros. O persoana de 200 de kilograme care face aceleasi activitati ar arde intre 528 si 892 de calorii pe ora. O persoana de 240 de kilograme s-ar putea arde intre 632 si 1.068.

Pentru a compara aceste numere cu alte activitati populare cu impact redus, aceeasi persoana de 160 de kg ar arde doar in jur de 314 de calorii, mergand la o viteza de 3,5 mile pe ora timp de 60 de minute. Yoga ar putea arde doar 183 de calorii pe ora. Si aparatul eliptic ar putea arde doar 365 de calorii in acea ora.

Iti imbunatateste somnul

Inotul poate avea puterea de a va ajuta sa dormiti mai bine noaptea. Intr-un studiu privind adultii mai in varsta cu insomnie, participantii au raportat atat o crestere a calitatii vietii si a somnului dupa ce s-au angajat in exercitii regulate de aerobic.

Aproape 50% dintre persoanele in varsta se confrunta cu un anumit nivel de insomnie, deci aceasta este o stire excelenta. Studiul sa axat pe toate tipurile de exercitii aerobice, incluzand videoclipurile eliptice, Stairmaster, bicicleta, piscina si exercitiile fizice.

Inotul este accesibil unei game largi de oameni care se ocupa de probleme fizice care fac alte exercitii, cum ar fi alergarea, mai putin atragatoare. Acest lucru poate face inotul o alegere buna pentru adultii in varsta care doresc sa-si imbunatateasca somnul.

Iti consolideaza starea de spirit

Cercetatorii au evaluat un mic grup de persoane cu dementa si au vazut o imbunatatire a dispozitiei dupa ce au participat la un program acvatic de 12 saptamani. Antrenamentele de inot si acvatice nu sunt doar benefice psihologic pentru persoanele cu dementa. Exercitiul s-a dovedit a stimula starea de spirit si in alte persoane.

Ajuta la gestionarea stresului

watchshop.ro

Cercetatorii au intervievat un grup de inotatori imediat inainte si dupa inotul la YMCA din New Taipei City, Taiwan. Dintre cele 101 de persoane chestionate, 44 au raportat ca sunt deprimate usor si simt stresul legat de viata rapida. Dupa inot, numarul persoanelor care au raportat in continuare senzatie de stres a scazut la doar opt.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.