Cum se face repatrierea decedatilor?

Share Button

In prezent exista cateva milioane bune de cetateni romani care se afla in strainatate, iar acest lucru nu trebuie sa ne surprinda, pentru ca acestia au plecat printre straini cu scopul clar de a duce o viata mult mai buna decat in Romania.

Ei bine, multi dintre cei care au plecat la munca in strainatate si-au gasit printre straini sfarsitul, iar pentru familiile acestora aflarea vestii a fost una plina de durere.

In multe cazuri, familiile celor decedati in strainatate nu au avut banii necesari pentru serviciile de repatriere decedati, asa ca s-au vazut nevoite sa isi inmormanteze rudele decedate printre straini.

De multe ori cei care au plecat la munca in strainatate au avut o situatie financiara dezastruoasa in Romania, iar odata ajunsi printre straini nu au apucat sa castige multi bani pentru ca si-au gasit sfarsitul.

ppt.ro

Cum costurile repatrierii sunt mari, familiile acestora nu au reusit sa ii aduca in tara pentru a fi inmormantati crestineste, si sa fie ingropati alaturi de celelalte rude decedate.

Ei bine, au existat si situatii in care familiile celor plecati la munca in strainatate si care si-au gasit sfarsitul printre straini au avut posibilitatea de a plati serviciile de repatriere decedati, astfel ca si-au adus in tara persoanele decedate pentru a le inmormanta crestineste.

In clipa de fata exista mai multe firme care presteaza asemenea servicii, astfel ca familiile indurerate pot contacta mai multe firme pentru a solicita o oferta, si pentru a alege cel mai ieftin serviciu.

watchshop.ro

In ceea ce priveste costurile repatrierii, trebuie facuta precizarea ca acestea depind foarte mult de la o firma la alta, in functie de serviciile pe care le ofera fiecare firma in parte.

Exista de exemplu firme care ofera doar transport funerar din strainatate in Romania, asa ca familia indurerata trebuie sa se ocupe de obtinerea tuturor documentelor necesare pentru realizarea transportului funerar.

Exista insa si firme care pe langa transportul funerar, se ocupa de obtinerea tuturor documentelor necesare, astfel ca familia nu are umblari de facut si isi poate plange in liniste ruda decedata.

Deasemenea, aceste firme care se ocupa de tot ceea ce inseamna repatriere decedati, se ocupa si de procurarea sicriului special construit pentru repatriere. De ce spun sicriu special construit pentru repatriere? Ei bine, daca stim cu totii ca pentru transportul funerar intern este necesar sicriul normal pe care il cunoastem cu totii, atunci cand discutam despre repatriere decedati, este necesar un sicriu special, din zinc.

Cat despre transportul funerar, de regula acesta se realizeaza cu autovehicule special construite pentru o astfel de afacere. Exista si situatii in care persoanele decedate sunt transportate cu avionul, insa aceste situatii de regula sunt foarte rar intalnite.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasca o familie indurerata atunci cand vine vorba despre repatrierea unei rude. Important este ca acum exista mai multe firme, iar fiecare familie indurerata poate alege firma care presteaza aceleasi servicii, la un pret mult mai mic in comparatie cu firmele concurente.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.