De ce sa vizitati Maroc

Share Button

Limitarea unei liste de lucruri de top de facut si de vazut in Maroc la doar cateva  intrari este aproape imposibila – la urma urmei, tara nord-africana este o destinatie eclectica cu ceva pentru toata lumea. De la schi la dunele de nisip, exista nenumarate posibilitati de aventura; in timp ce vantorii de cultura se vor bucura de istoria incredibila care se gaseste in orasele imperiale ale tarii. Iti recomandam sa incepi sa cauti excursii Maroc. Destinatiile de pe sosea, cum ar fi Chefchaouen, incurajeaza odihna si relaxarea, in timp ce orasele de coasta Taghazout si Essaouira promit plaje frumoase si locuri pline de culoare. Acest articol ofera apoi un instantaneu mic al tuturor emotiilor care asteapta in Maroc – dar este un loc bun pentru a incepe sa va planificati calatoria perfecta.

Vizitati Tanneries din Fez

Orasul imperial din Fez este renumit pentru produsele sale din piele, dintre care majoritatea provin din bazarul de piele din vechea medina. Sticlele tabacire functioneaza inca din perioada medievala si de atunci nu s-au schimbat prea mult. Pentru cea mai buna vizita, mergeti la magazinele de piele din galeriile de deasupra curtii centrale a Chaouwara Tannery. De aici, puteti vedea cuvele pline cu coloranti; si pielea intinsa sa se usuce in lumina soarelui. Mirosul amestecului de calcar si de fecale de porumbei folosit pentru a tabaci pieile poate fi coplesitor, dar vederea istoriei in actiune este mai mult decat ceva nou. Vizitati magazinele insisi in cautare de articole din piele autentice, de la genti la papuci.

Plimbati-va prin strazile albastre din Chefchaouen

ppt.ro

Situat in muntii Rif din Maroc, orasul somnoros Chefchaouen ofera un ragaz de bun venit dupa ritmul agitat al oraselor mai mari din tara. Fondat in secolul al XV-lea, orasul a servit drept loc de refugiu pentru musulmani si evrei in timpul Reconquista spaniole; si din nou pentru evreii care au fugit de la guvernarea nazista in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Astazi, este renumit pentru atmosfera boema si frumusetea uluitoare a strazilor pietruite. Cladirile sunt pictate in o suta de nuante de albastru, iar intre ele,  adesea capteaza o privire asupra varfurilor de munte indepartate. Vino la Chefchaouen pentru decorurile sale si stai in pietele sale ciudate de ambarcatiuni, pensiuni traditionale si cafenele de pe strada.

Invata sa gatesti, stilul marocan

Bucataria  marocana este renumita in intreaga lume pentru mirodeniile sale aromate si pentru metodele unice de gatit. Este o amalgamare a multor influente diferite – inclusiv bucataria nativa a berberilor, arabilor, andaluzienilor si francezilor. Examinati feluri de mancare iconice, cum ar fi tagine si harira, in tarabele din strada  orasului, apoi inscrieti-va pentru o clasa de gatit pentru a invata cum sa recreezi arome la domiciliu. Multe pensiuni  ofera cursuri culinare de jumatate de zi sau de o zi. Cei mai buni va aduc pe piata pentru a cumpara ingrediente proaspete, apoi va arata modalitatile traditionale de a le pregati. Dupa aceea, veti ajunge sa va gustati creatia, in timp ce aptitudinile pe care le invatati sunt un suvenir care va dura pentru totdeauna.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.