Auto second hand: cum să găsești cele mai bune mașini la prețuri accesibile

Share Button

Atunci când dorești să îți înlocuiești mașina, simpla plăcere de a “schimba” pune uneori în umbră anumite criterii fundamentale. Iar euforia de la început poate face loc dezamăgirii după câteva săptămâni de utilizare. O mașină care nu corespunde nevoilor tale, documentele lipsă sau o revizie costisitoare pot strica rapid bucuria. Iată câteva sfaturi de care să ții cont pentru o achiziție de auto second hand reușită.

Definește care este bugetul tău

Bugetul este un element foarte important de care să ții cont, chiar dacă este vorba despre mașini second hand România. O mașină consumă carburant, mai mult sau mai puțin în funcție de model, necesită uneori o întreținerea destul de costisitoare, dar trebuie de asemenea să aibă și o asigurare. Toate aceste criterii reprezintă un criteriu destul de important mai ales dacă te lași tentat repede de mașina visurilor tale.

Înainte de a începe să cauți deci, este bine să definești suma totală sau lunară pe care ești pregătit să o cheltui pentru mașina ta second hand. Acest lucru va fi de mare ajutor și nu te va lăsa să pierzi timpul cu mașini prea scumpe sau, dimpotrivă, sub așteptările tale. 

De asemenea, ar trebui să te gândești și la metoda de finanțare pe care o dorești: cash sau credit convențional? Dacă îți place să schimbi des mașina, gândește-te la mașini leasing second hand cu opțiune de cumpărare, o opțiune în plină expansiune care cucerește tot mai mulți consumatori!

ppt.ro

Cum poți alege modelul de auto second hand?

Să alegi modelul potrivit de auto second hand, cel care corespunde cel mai bine nevoilor și dorințelor tale, bugetului, dar și nevoilor familiei tale este cel mai important lucru. Să cumperi o mașină de lux, sportivă pentru o familie numeroasă de exemplu, nu este un lucru bun. Chiar dacă tentația este uneori foarte puternică.

Trebuie să știi care îți sunt nevoile. Trebuie să îți faci timp să determini ce model de auto second hand ți se potrivește cel mai bine. Un Renault Scenic sau un BMW second hand, un Opel Corsa sau un DS5 Hybrid 4 au foarte puține lucruri în comun. 

Auto Second Hand de Calitate: Găsește Mașina Perfectă Pentru Tine

Ai nevoie de o mașină cu cinci sau cu șapte locuri? Este vorba despre o mașină de familie sau despre a doua mașină din casă? Poți să încerci să diminuezi amprenta de carbon cu o mașină electrică sau cu una plug-in hibridă?

O berlină compactă poate să nu fie potrivită pentru o familie cu copii, în timp ce un SUV mare poate să nu fie cea mai bună alegere pentru o persoană singură. Pe scurt, nu te lăsa păcălit de primul model care apare, gândește -te bine și definește bugetul, fără a uita să iei în calcul și costurile de funcționare. Profită la maximum de achiziția ta.

Dar, de asemenea, ar trebui să îți faci timp să știi și care sunt prețurile pe piață. Trebuie deci să îți faci timp să compari online prețurile diferitelor mașini second hand România sau mașini leasing second hand.

Verifică punctele cheie ale mașinii tale second hand

Starea generală a mașinii este un aspect foarte important atunci când vine vorba despre mașini second hand. Este un lucru care trebuie să fie inspectat în profunzime. Verifică dacă fiecare echipament funcționează așa cum trebuie, că nicio problemă nu se pune la condus și că nu lipsește nici un accesoriu. Atât pentru interior, cât și pentru exterior, trebuie să fii cel mai atent. De asemenea, ar trebui să te asiguri de faptul că mașina nu a fost grav avariată.

La fel de important este să verifici starea mașinii. Oricare ar fi tipul de vânzător sau de revânzător de mașini second hand România, ai dreptul să încerci mașina înainte de a o cumpăra. Profită deci pentru a testa experiența de condus, fie că alegi un bmw second hand, fie că alegi o mașină electrică. Va trebui să te asiguri de faptul că:

 • Mașina funcționează fără un zgomot anormal care provine de la motor, de exemplu.
 • Ambreiajul nu prezintă semne de uzură.
 • Vitezele se pot schimba în mod corect.
 • Emisiile de la țeava de eșapament sunt normale.
 • Nu există niciun bec martor care să se aprindă în bord.
 • Nu există scurgeri de apă sau de ulei.

De asemenea, ar trebui să mai pui o mulțime de întrebări atunci când alegi cele mai bune mașini la prețuri accesibile:

 • care este kilometrajul mașinii?
 • cum a fost folosită mașina?
 • când a fost accidentată sau reparată?
 • de când datează ultimele reparații sau lucrări de întreținere?
 • de ce se vrea să se vândă această mașină?
 • prețul este negociabil?

Ar trebui să optez pentru un vânzător privat sau profesionist?

Aceasta este o întrebare pertinentă, deoarece ambele soluții au avantajele și dezavantajele lor. Profesioniștii își verifică mașinile înainte de a le vinde, mai ales dacă alegi mașini leasing second hand și, în general, oferă o garanție. Dar dorința de a atinge anumite obiective îi poate determina uneori să ofere un vehicul care nu corespunde neapărat nevoilor tale. Deci trebuie să fii foarte atent la toate criteriile enumerate mai sus.

Cu cât vei pune mai multe întrebări despre mașina de mai sus, cu atât vei fi sigur că faci cea mai bună alegere și te vei bucura de cele mai bune mașini la prețuri accesibile. Trebuie să știi care este originea mașinii, proprietarii săi, înlocuirea anumitor piese precum cureaua de distribuție care necesită un buget consecvent. Un maximum de informații care pot motiva sau nu alegerea ta.

Leasingul este o opțiune posibilă?

Leasingul este foarte popular în ultimii ani și îți permite să alegi o mașină nouă sau una second hand, beneficiind de cele mai bune prețuri și de o mulțime de avantaje. În cazul unui leasing cu opțiune de cumpărare, este posibil să devii sau nu proprietarul vehiculului la sfârșitul contractului, în timp ce în cazul unui leasing pe termen lung, vehiculul este returnat. 

Leasingul este o alternativă reală, deoarece îți permite să “cumperi” o mașină pentru care nu ai fi avut neapărat bugetul necesar dacă ai fi cumpărat-o direct.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.